Ljepota nakon 50te rezultat je truda, a ne dar sa neba - Savjeti poznate balerine kako lijepo stariti

Jedne prilike dok sam sjedila u čekaonici kod zubara, čula sam razgovor doktora i jedne pacijentkinje.


Doktor ju je ubjeđivao da treba da izbijeli zube, da će njen osmijeh izgledati mnogo ljepše. Ona je odgovorila: "Doktore, zašto mi to treba u ovim godinama. Imam 50 godina, imam muža, djecu i unuke i oni me vole ovakvu kakva jesam" rekla je i glasno se nasmijala. 

Iako mi je drago što postoje žene koje prihvataju sebe i nisu spremne potrošiti cijelu svoju ušteđevinu na svoj izgled, ne razumijem zašto postoji starosna granica koja obeshrabruje žene da budu lijepe. Smatram da žena treba da izgleda lijepo bez obzira na godine. 



Kad ste mladi to je mnogo lakše, ali kada pređete 50 godina, potrebno je mnogo više truda da izgledate lijepo. Naše lice jasno pokazuje našu suštinu i raspoloženje. Zato se uvijek moramo truditi da budemo pozitivni i da volimo sebe onakve kakvi jesmo. 

Ljepota nakon 50te je rezultat našeg rada i truda, nije dar sa neba, a mnoge žene odluče da žele da poprave nešto na sebi tek kada im se više ne sviđa ono što vide u ogledalu. Poznata balerina Maya Plisetskaya kaže " Ako ništa ne radite, samo ležite na kauču, ne možete očekivati da izgledate lijepo." 



Vaš izgled mora biti osmišljen do najsitnijih detalja. Vrlo je važno voditi računa o svojoj ishrani te biti fizički aktivni. Međutim, ne zavisi sve od načina na koji živimo, veliki uticaj na nas imaju i ljudi sa kojima svakodnevno komuniciramo. 

"Ne možeš pobjeći od bora, ali mlada starica je smiješna. Međutim, izgledati lijepo njegovano je sasvim druga stvar. Uvijek se na ženi vidi da li vodi računa o sebi ili je zapuštena."

Pokreće Blogger.