Dovoljne su samo 3 stvari da imate srećan brak - Ne smijete voljeti partnera više od sebe

Brak je mnogo više od ljubavi koju dvoje ljudi osjećaju jedno prema drugome. Da bi se brak održao netaknutim potrebno je mnogi rada i truda sa obje strane. 


Postoje neke stvari na koje bi trebali obratiti pažnju, a koje mnogi zanemaruju. Samo ako partneri odluče da se prilagode jedno drugome mogu očekivati da će njihov brak trajati, ali takođe moraju obratiti pažnju na tri stvari koje su jako važene. 

1. Povjerenje; Nemoguće je graditi srećan i skladan brak bez uzajamnog povjerenja. Ako partneri ne mogu vjerovati jedno drugome tada njihov brak neće imati budućnost i neće potarajati. Samo će razočarati jedno drugo i nanijeti jedno drugome mnogo bola. 



2. Komunikacija; Nakon povjerenja, brak ne može opstati bez zdrave komunikacije. Sa partnerom treba da možete razgovarati o svemu. Morate moći razgovarati o svojim osjećanjima, o onome šta vas muči, šta volite i ne volite. 

Bez zdrave komunikacije veza ne može opstati jer jue jako važno da se zajedno dogovarate oko zajedničkih ciljeva i planova za budućnost. Neće uvijek biti lako, ali je razgovor neophodan da bi veza opstala. 3. Uzajamno poštovanje; Partrneri moraju poštovati jedno drugo ako žele da njihov brak traje.



Bez poštovanja nema zdrave veze. Ako znate da poštujete jedno drugo vaš brak će imati lijepu budućnost. Partneri trebaju biti jedno drugome podrška, moraju podržavati jedno drugo u ispunjavanju njihovih snova. 

Moraju hvaliti jedno drugo, diviti se jedno drugome i biti jedno drugome inspiracija. Sve ovo je jako važno, ali ako nema poštovanja, ništa od toga neće biti moguće.

Pokreće Blogger.