Bivši detektiv otkriva kako najlakše otkriti lažova - Obratite pažnju na ruke i prste

Pojedine osobe su jako spretne u lažima i nije ih lako razotkriti kada lažu, međutim, ako se malo potrudite možete u tome uspjeti. 


Jako je važno obratiti pažnju na govor tijela jer nam govor tijela neke osobe može mnogo toga otkriti. Nekim gestovima i pokretima tijela osoba može nesvjesno otkriti svoje namjere i neiskrenost. Bivši detektiv i stručnjak za govor tijela Joe Navarro otkriva da je jako važno obratiti pažnju na sitne detalje u ponašanju osobe. 

Obratite pažnju na hod, koliko puta pogleda na sat, koliko brzo trepće jer su to obično stvari na koje se osoba ne fokusira, a koje je odaju. Na osnovu njegovih savjeta sastavili smo listu stvari na koje bi trebali obratiti pažnju. 



1. Čelo; Na čelu se najlakše vidi da li osoba prolazi kroz stresnu situaciju, na njemu se oslikavaju emocije koje doživljavamo. 2. Oči; Ako su oči sagovornika crvene velike su šanse da ima problema sa snom koje je uzrokovano stresom zbog čuvanja mnogo važnih informacija. 

3. Usne; Kada nam nešto smeta obično stisnemo usne, kada nas nešto uznemiri sisamo ili grizemo donju usnu. 4. Obrazi; Kada je osoba nervozna ona pomijera jezik od jednog obraza do drugog ili grize obraze sa unutrašnje strane. 



5. Ramena; Kada osobi postavite pitanje na koje ne zna odgovor ona nesvjesno podiže ova ramena. 6. Ruke i prsti; Kada smo uznemireni obično stisnemo prste ili ih držimo isprepletenim. Takođe, ruke nesvjesno pomjeramo naprijed i nazad. 

 7. Noge; Ako osoba dok sjedi trlja noge rukama tada pokušava da se smiri. 8. Stopala; Obratite pažnju da li vaš sagovornik stoji mirno ili cupka u mjestu. Ako cupka to pokazuje da je nervozna. Ako se osoba osjeća neugodno onda će prekrstiti noge.

Pokreće Blogger.