Njihova dobrota ih često košta: Činjenice koje empate čine posebnim, a koje žele sakriti od drugih

Empati su zaista posebni ljudi i njima su osjećanja drugih često važnija od njihovih vlastitih osjećanja.


Njih ćete jako rijetko čuti da pričaju kada im se nešto loše desi u životu, oni radije slušaju druge i njihove probleme. Imati jednog empatu za prijatelja je pravi dar zato budite srećni ako imate jednog empatu u svojoj blizini. 

Postoje neke stvari koje empati žele sakriti od drugih, ali im to često ne ide od ruke. 1. Reći će da su dobro čak i kad nisu; Iako jako dobro prepoznaju tuđe emocije, jako dobro kriju svoje. Jako je teško vidjeti šta se dešava u njhovom srcu i šta ih muči. 



Pošto imaju tu sposobnost da upijaju tuđa osjećanja i tuđu bol mogu se osjećati jako loše, ali o tome neće pričati. 2. Vole bit1i sami; Samoća i tišina su jedini način da se empati opuste i odmore. To je jedini način da napune svoje baterije i oporave se. 

3. Empati vole prirodu; Empati vole provoditi vrijeme u prirodi jer im priroda pomaže da dovedu svoju energiju u normalu. Priroda ih čini srećnima te im pomaže da se opuste. 4. Daju previše sebe drugima; Empati su skloni da daju previše sebe drugima zbog čega zapostavljaju sopstvene želje i potrebe.



Njihova nesebičnost i plemenitost im često škodi. 5. Laka su meta toksičnim ljudima i manipulatorima; Njihova dobro često preraste u naivnost što ih čini lakom menot za manipulatore i toksične osobe. 6. Veoma su intuitivni; Njihov unutrašnji glas ih rijetko prevari i uvijek im je od pomoći kada se nađu u teškoj situaciji.

7. Empati su često pod velikim stresom; Empati ne mogu uvijek biti veseli i pozitivni jer upijaju tuđe emocije zbog čega mogu biti pod velikim stresom. 8. Empati vole svim srcem; Način na koji epmati vole je drugačiji od svih drugih. Oni kada vole, vole duboko i iskreno i njihova osjećanja su uvijek jaka i iskrena.

Pokreće Blogger.