Iz ugla jedne žene: Brak je često potrebniji muškarcima nego ženama

Mnoge žene iz straha da ostanu same žure da se udaju i nađu sebi dobrog muža. Čim počnu da se približavaju 30ima polako počinje da ih hvata blaga panika jer se plaše da će ostati same. 


Međutim, brak je mnogo više potreban muškarcima, nego ženama posebno kada dođu u zrele godine. Muškarcima je mnogo lakše živjeti kada pored sebe imaju ženu koja brine o domaćiinstvu, koja brine o njima i njihovom zdravlju. 

Žena je ta koja vodi računa o svim kućnim poslovima, koja kuva, pegla, pere, čisti... Muškarci su ponekad zahtjevni kao djeca što kod žena može izazvati veliki stres. Neka istraživanja su pokazala da su žene koje su u braku više pod stresom od drugih žena. 



Prema mišljenju nekih žena muškarci su pošteđenim mnogih stvari. Žene na sebe preuzimaju brigu o domaćinstvu i o djeci, dok se muškarci često ni malo ne trude da ženama olakšaju ovaj posao. Muškarci imaju mnogo više vremena koje će posvetiti sebi i raditi stvari koje vole dok mnoge žene to sebi ne mogu priuštiti. 

Žena svoje slobodno vrijeme posvećuje vođenju domaćinstva, djeci i mužu. Mnoge žene pored svega ovoga rade posao sa punim radnim vremenom jednako kao i muškarci, ali one nemaju taj luksuz da dođu kući sa posla i legnu da odmaraju. 



Kada muškarac ostane bez žene njegov život se često mijenja u negativnom smislu. Kako je navikao da žena uvijek brine o njemu, sada bi se mogao zapustiti jer sam nije naučio da brine o sebi. U slučaju kada žena ostane bez muža iz nekog razloga njen život se često mijenja na bolje. 

Stres i frustracije nestaju i žena doživljava neku vrstu olakšanja, a sve iz razloga što se muškarac u svemu oslanja na svoju ženu i od nje očekuje da uradi mnoge stvari za njega. Muškarci nikako ne mogu prihvatiti da bi žene mogle lako živjeti bez njih, ali oni ne mogu živjeti bez žena. 

Ovo ne znači da žene ne treba da ulaze u brak već je samo poruka muškarcima da treba više da poštuju sve ono što njihove žene rade za njih. A vi drage žene nemojte zaboraviti na sebe. Odvojite svaki dan malo vremena za sebe i pokušajte sa svojim mužem podijeliti ne samo bračne dužnosti i prava već i obaveze.

Pokreće Blogger.