Nasmijana žena je najljepša žena - 5 grešaka koje dame u 40im čine starim i neprivlačnim

Prije sto godine žena od 35 godina se smatrala starom. Danas su stvari mnogo drugačije, jer se smatra da su 40 za ženu najbolje godine. 


Tek u ovoj dobi žena pronalazi sebe i počinje da prihvata sebe. Međutim, upravo u ovoj dobi većina žena pravi velike greške koje ih čine starijima nego što jesu i zbog kojih gube svoju privlačnost. Pogledajmo koje su to greške kako biste ih mogli izbjeći na vrijeme. 

1. Nedostatak sjaja u očima; Žene uvijek negdje žure i trude se da urade što više svari u isto vrijeme, a upravo zbog toga nemaju vremena za sebe. Sjetite se kada ste poslednji put uradili nešto samo za sebe, a da niste gledali na sat? 



Kada ste zadnji put legli i opustili se uz svoju omiljenu muziku? Kada ste zadnji put pročitali neku knjigu ili isključili telefon na nekoliko dana? Ako želite da izgledate dobro i da vam se vrati onaj vaš sjaj u očima morate što prije početi živjeti za sebe ne možete živjeti uvijek samo za druge. 

2. Prestanak nošenja štikli; Modni stručnjaci savjetuju da žene u 40im nikako ne bi trebale u potpunosti štikle zamijeniti patikama ili drugom ravnom obućom. Patike možda jesu udobnije, ali će vam štikle pomoći da izgledate vitkije i osjećate se samopouzdanije. 



3. Kozmetika je važna; Uvijek imajte na umu da cijena nije uvijek pokazatelj dobrog kvaliteta. Dobre i kvalitetne kozmetičke preparate danas možete naći i po jako pristupačnim cijenama. Sa parfemima je sasvim druga stvar. Za dobar parfem ćete ipak morati izdvojiti određenu sumu novca jer za malo para ne možete naći dobar parfem. 

Kada je u pitanju dekorativna kozmetika nemojte se plašiti da eksperimentišete dok ne nađete ono što vam odgovara. Ipak budite oprezni i nemojte pretjerivati. 4. Prestanak praćenja mode; Bez obzira na dob u kojoj se žena nalazi ona mora da vodi računa o sebi i svom izgledu. 

Ne trebate slijepo pratiti trendove, ali morate biti u toku sa vremenom. 5. Izbjegavanje muškaraca; Mnoge žene izbjegavaju komunikaciju sa drugim muškarcima jer vjeruju da na taj način pokazuju ljubav svojim muževima. 

Ne izbjegavajte komunikaciju sa muškarcima jer će vam ona pomoći da vaše samopouzdanje raste. Ženi su potrebni komplimenti drugih muškaraca kako bis e osjećala lijepom i privlačnom.

Pokreće Blogger.