Irina bez dlake na jeziku: Voljeti sebe takvim kakav jesi najveća je glupost u koju žena vjeruje

Mnoge žene žive po principi da moraju da vole sebe takve kakve jesu i tada će ih i muškarci voljeti. Cijela poenta je u tome da treba da volite sebe i bićete srećni. 


Mnoge mlade djevojke danas uopšte ne rade na sebi, ne razvijaju se već se silno trude da prihvate sebe i vole sebe u nadi da će ih drugi voljeti. Mnoge mlade djevojke sa viškom kilograma naglašavaju kako su lijepe uprkos višku kilograma jer su negdje čile da morate voljeti sebe i prihvatiti sebe takvima kakvi jeste. 

Te mlade djevojke pljuju na sopstveno zdravlje i trude se svima dokazati da su lijepe iako to nije dobro za njihovo zdravlje. Njih ništa ne zanima, misle da su savršene i ne rade na sebi, misle d će ih drugi voljeti zato što one vole sebe same, a to ih direktno vodio do degradacije. 



Irina Khakamada je u jednom intervjuu oštro prokomentarisala ovaj tip žena koje misle da će ih ljubav prema sebi i prihvatanje sebe takvim kakve jesu učiniti savršenim. "Voljeti sebe ne znači ništa. Pa šta ako imam 100 kila, ja volim sebe. 

Šta ako sam glupa, ako ništa ne razumijem i ne čitam knjige, ja volim sebe. Moramo biti pozitivni. Moramo izbaciti ovu glupu misao iz svoje glave i shvatiti da voljeti sebe znači naporno raditi na sebi i truditi se da budete savršeni u odnosu na sebe." 



Osoba koja voli sebe se trudi da bude bolja osoba, da postane pametnija, zanimljivija i ljepša. Prestanite sebe ubjeđivati da ste dobri takvi kakvi jeste, postanite dobri, postanite najbolji. Voljeti sebe znači brinuti se o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. 

Voljeti sebe znači ne vrijeđati i ne omalovažavati sebe, redovno se odmarati, stavljati svoje interese i potrebe na prvo mjesto. Voljeti sebe znači ne činiti ništa na svoju štetu, uživati u životu i birati samo najbolje za sebe. 

Voljeti sebe znači prihvatiti na sebi one nedostatke koji se ne mogu ispraviti, ali u isto vrijeme nastaviti raditi na sebi i razvijati se. Nemojte samo sjediti i voljeti sebe već počnite raditi na sebi.

Pokreće Blogger.