Muškarci naveli 3 ključna razloga zašto napuštaju žene - “Lijena žena odbija svakog muškarca”

Ako malo istražite po internetu vidjećete da muškarci iz brojnih razloga napuštaju svoje supruge, međutim, tri razloga se posebno često ponavljaju. 


Prvi razlog je ako je žena lijena, drugi ako stalno ispira mozak muškarcu i dosađuje mu, a treći ako stalno prigovara što ne dobija poklone. Mnogim muškarcima ove stvari ne smetaju kada ulaze u brak, ali ako godine prolaze počinju sve više da ih zamjeraju. 

Pogledajmo muška objašnjenja za svaki od ova tri razloga. 1. Lijenost; Pod lijenošću se ne misli na nedostatak brige o sebi već na lošu brigu o kući, domaćinstvu i mužu. Muškarcima je jako važno da je žena vrijedna, da zna da kuva, da drži kuću urednom i brine o potrebama svog muža. 



Ukoliko se vremenom pokaže da je ženi važnije da ona izgleda lijepo nego da joj kuća bude čista, mnogi muškarci će se odlučiti na razvod. 2. Ispiranje mozga; Muškarci ne vole kada im žena dosađuje sa raznim zahtjevima, kada ih podsjećaju na njihove dužnosti, na razne popravke u kući i slično. 

Žena koja muškarca stalno podsjeća da joj on nešto duguje i da nešto mora uraditi za nju nije, po mišljenju muškaraca, pogodna za brak. Mnogi muškarcu prigovaraju ženama ako ne ispune neke od svojih obaveza, a sami nisu spremni preuzeti odgovornost za obaveze koje oni imaju u domaćinstvu. 



3. Kada žena prigovara zbog nedostatka poklona; Ženu koja na samom početku veze pokazuje koliko su joj pokloni i materijalne stvari važne, muškarci eliminišu već u samom startu veze. Smatraju da te žene gledaju samo svoju korist i da im je novac najbitniji. 

Ono što je jako smiješno u cijeloj ovoj situaciji je da su muškarci ponekad kontradiktorni. Ni sami ponekad ne znaju šta žele. Zele ženu koja će se brinuti o njima, ali oni sami nisu spremni brinuti se o ženi. Žele ženu koja će se brinuti o domaćinstvu, ali oni sami neće dati svoj doprinos. 

Mnogi žele jaku, nezavisnu ženu koja zarađuje jednako kao i oni, ali isto tako žele ženu koja će biti dobra domaćica i koja će se brinuti o njima i domaćinstvu.

Pokreće Blogger.