"Ako je vaš muž ljut, izbjegnite svađu" - Pravila žena od kojih muževi nikad ne odlaze

Neke žene se trude da uvijek iznova obnove svoju vezu, da postanu najbolja verzija sebe, da budu dobre supruge svojim muževima i da njihovi muževi uvijek budu ponosani na njih. 


Te žene jednostavno znaju kako da održe mir i harmoniju u svojoj porodici te kako da imaju dobar odnos sa svojim mužem. Jako je važno da znate kada nešto treba da kažete, a kada biste neke stvari trebali prećutiati ako želite imati harmoničan brak. 

Postoje žene koje to znaju i koje se pridržavaju određenih pravila. 1. Čuvaju porodične tajne; Mnoge žene o svemu razgovaraju sa svojim prijateljicama, govore im koliko njihov muž zarađuje, gdje su išli za vikend, šta su pravile svojim muževima za večeru i slično. 



Dozvoljavaju sebi da porede svoje muževe sa drugim muževima i da njihove prijateljice komentarišu ponašanje njihovog muža. Ako želite da imate srećan brak i dobar odnos sa svojim muže, ove informacije biste trebali zadržati za sebe i ne biste ih trebali dijeliti sa drugima. 

2. Miran san, tišina i dobar apetit su jako važni; Žena bi trebala dozvoliti svom muškarcu da se odmori u miru i tišini te se pobrinuti da on bude sit. Ako upitate bilo koju arapsku ženu reći će vam da je odmoran i sit muškarac najbolji muž. 



3. Kako se ponašati kada je vaš muž ljut; Ako je vaš muž ljut, sklonite se kako biste izbjegli svađu. Nemojte dozvoliti sebi da kažete nešto što ne treba i da ga još više razljutite. Sačekajte da se on malo smiri inače ćete se dovesti u lošu situaciju. 

4. Kako se ponašaju prema drugima; Vjerujem da ne postoji par koji nema nekoga ko im gura nos u brak i petlja se u njihov život. To često mogu biti i nama jako bliske osobe. Ako se neka osoba ne sviđa vašem mužu, nemojte komunicirati sa tom osobom iza leđa svog supruga. 

Vas dvoje morate biti tim i morate misliti jedno na drugo. 5. Ne očekujte nemoguće; Svaka žena zna koliko je njen muž sposoban i želi da njen muž uspije u svemu, ali nikako ne smijete od svog muža očekivati nemoguće. Nemojte kriviti svog supruga za svaki neuspjeh. 

Naučite cijeniti ono što imate. 6. Pažljivo se odnose prema novcu; Žena bi trebala da nauči pametno raspolagati finansijama i ne rasipati novac na gluposti. Ako vaš muž lijepo zarađuje to vam ne daje za pravo da trošite pare na gluposti i kupujete sebi skupe stvari. Muškarci posebno cijene žene koje znaju pametno upravljati novcem i koje ga ne rasipaju na gluposti. 

Želim da još podijeliti sa vama tri mudre arapske poslovice o tome kako bi se žena trebala ponašati prema svom mužu. 1. "Uvijek gledajte stvari sa svijetle strane, a ako ih nema, trljajte tamne dok ne zasjaju." 2. "Inteligentna žena stavlja šećer u sve što kaže muškarcu i uklanja sol iz svega što muškarac kaže njoj." 3. "Uz nježne riječi i ljubaznost možete voditi slona za nit."

Pokreće Blogger.