Gdje tražiti sreću nakon 50te kada mladost i ljepota izblijede - Mudar odgovor Francuske glumice

I mladost i starost imaju svojih prednosti, a mnoge žene tek kada dođu u zrelu dob nauče kako prevladati sve svoje nesigurnosti, kako prestati zavisiti od tuđeg mišljenja i kako se riješiti straha od neprihvatanja.


Kada smo mladi ne znamo cijeniti neke stvari. Želimo što prije odrasti i pobjeći iz roditeljske kuće kako bismo počeli živjeti samostalan život. Tek kada dođemo u zrelu dob počnemo cijeniti neke stvari koje su nam se do tada činile nevažnima. 

Prva ljepotica Pariza, muza i idol mnogih žena Brigitte Bardot, iskreno je govorila o tome kako se osjeća što su njeno mjesto zauzele druge mlađe i ljepše žene. Za žene koje su prešle 50tu nije lako ponovo naći sreću kada njihova ljepota i mladost počnu da blijede, kada muškarci više ne obraćaju pažnju na njih kao prije i kada su njihova djeca već odavno odrasla i imaju svoje živote. 



Upravo u ovom periodu mnoge žene upadnu u depresiju, a neke od njih se podvrgavaju raznim kozmetičkim i estetskim zahvatima kako bi vratile svoj mladalački izgled i spremne su dati koliko god je novca potrebno za to. 

Bez obzira šti mijenjaju svoje usne, noseve, pokušavaju izbrisati bore, njihova mladost se ne vraća. Brigitte je priznala da je u njenom životu bilo mnogo uspona i padova i teških perioda kada nije shvatala zašto da živi. 



Često je plakala i nije mogla naći utjehu ni u čemu, ali se na kraju umorila od samosažaljavanja i prihvatila svoje godine. Shvatila je da žena sa 50 i sa 80 godina i dalje ima čemu da se raduje i za šta da živi. "A za male stvari treba živjeti. 

Za zoru u pet ujutro i zalazak sunca u pet uveče, za putovanja, za vožnju biciklom sa muzikom u ušima i vjetrom u kosi, za ples na kiši, za smijeh dok te stomak ne zaboli. Radi omiljenih pjesama i dobrih knjiga, radi osmijeha bez razloga, radi dugih razgovora, radi kolačića i čaja, radi odmora nakon dugog napornog dana, radi sjaja u očima. 

Živite za noćne avanture i za zvijezde koje vas vode kući. Živite za ljude koji pamte da pijete čaj bez šećera i mrzite luk. Živite za duge šetnje, za zagrljaje i nova poznanstva. Za neočekivane poklone i dugo očekivano "da"... Živite za male stvari zbog kojih se osjećate živim."

Pokreće Blogger.