Ženu je lakše promijeniti nego razumjeti - Genijalne misli poznatog ruskog pisca o ženama

Mihail Žvanecki je bio ruski pisac i komičar koji je svojim izjavama znao pogoditi tačno tamo gdje treba uz dozu humora. 


Mihail Žvanecki je često govorio o ženama jer su žene zauzimale važno mjesto u njegovom životu. Imao je čak petero djece sa različitim ženama tako da ne čudi što je često govorio o njima. 1. "Lijepa žena je bolja od svog izgleda. 

Muškarci to ne vide, oni to ojećaju. Lijepa žena je tekovina nacije, ona stvara istoriju i mijenja tok rata. Ona nema vlasnika, ali im a obožavatelja." 2. "To što te žena ljubi ne znači ništa i činjenica da se udala za tebe ne znači ništa. 



Cijeli život ćeš misliti da te ona voli, a ona ti to neće reći, a ti nećeš znati istinu i živjećeš srećno." 3. "Muškarci, da li ste ikada pokušali trčati za autobusom u štiklama i uskoj suknji?" 4. "Žena mora biti ili pametna ili voljena" 

5."Ženu je lakše promijeniti nego razumjeti." 6. "Nikada nemoj oženiti ženu sa kojom možeš živjeti, oženi ženu bez koje ne možeš živjeti." 7. "Nakon 50te žene nestaju. Nestaju sa malih ekrana, ne pojavljuju se na filmskim platnima, ne pojavljuju se u bioskopima. 



One ne izlaze iz kuće i više nikome nisu potrebne. Mnogo toga je palo na krhka ženska leđa." 8. "Bila je to takva ljubav - visila je kao kecelja, on je to izdržao samo dok je jeo." 9."Misli i žene se ne spajaju." 10. "Vrlo je lako prepoznati uspješnog muškarca. Samo pogledajte kakva je žena pored njega."

Pokreće Blogger.