Žensko samopouzdanje ima 3 nivoa - Vaša sigurnost u sebe je izvor vašeg sjaja i ljepote

Kada je u pitanju samopouzdanje, muškarci i žene su u tome veoma slični. Žensko samopouzdanje ima tri nivoa. 


Nivo duha, nivo duše i nivo tijela. Prvi nivo duha je duhovni nivo. To je nivo povezan sa višom silom, sa višom inteligencijom, to je veza sa našim značenjem i mudrošću. Kada je osoba povezana sa Univerzumom, sa Stvoriteljem, ona shvata da nije samo skup kostiju i nervnih ćelija već da je pojedinac koji ima snažan stepen neizvjesnosti. 

Žena koja je lišena samopouzdanja na nivou duha osjeća strah, sumnju u sebe, oklijevanje. Drugi nivo samopouzdanja je nivo duše. Vjeruje se da se on nalazi u centru naših grudi, u našem srcu. Ovo je nivo u kome vidimo sebe onakvima kakvi jesmo i prihvatamo sebe onakvima kakvi jesmo. 



Na tom nivou vidimo sopstvenu dubinu i sopstvenu vrijednost. Na ovom nivou komuniciramo sa svojim srcem koje je fizičko oličenje naše duše. U našem srcu žive naša osjećanja, u njemu živi ljubav. Žene koje nisu u stanju osjetiti ljubav i uspostaviti bliske odnose sa drugima nemaju samopouzdanje na nivou duše. 

Treći nivo ženskog samopouzdanja je nivo tijela. Ovo je nivou na kome prihvatamo svoje tijelo . Prihvatamo njegove fizičke karakteristike i stvaramo svoj identitet. Žene koje mijenjaju svoje tijelo do neprepoznatljivosti, koje se podvrgavaju estetskim zahvatima pate od nedostatka samopouzdanja na nivou tijela. 



Moramo naučiti da biti samopouzdan prije svega znači voljeti sebe i prihvatati sebe takvim kakvi jesmo. Ljubav prema Bogu daje samopouzdanje na najvišem nivou, duhovnom. Ljubav prema sebi i ljudima daje samopouzdanje na nivou duše. 

Ljubav prema materijalnom, zemaljskom, uključujući i sopstveno tijelo, daje samopouzdanje na nižem nivou, nivou tijela. Da bi žena bila samopouzdana neophodno je postići sva tri nivoa samopouzdanja jer samo žena koja je sigurna u sebe zrači posebnim sjajem i ljepotom.

Pokreće Blogger.