Dostojanstvene žene znaju svoju vrijednost - Ne dozvoljavaju nikome da ih vrijeđa i ponižava

Ako je dostojanstvo kod žene izgubljeno tada je žena poražena jer dozvoljava sebi takav stav kakav žena sa dostojanstvom nikada ne bi dozvolila. 


Svaka žena bi trebala da zna da je njeno dostojanstvo njena najveća moć iako to mnoge ne razumiju. Dostojanstvena žena je žena koja je sigurna u sebe i koja zna svoju vrijednost. Mnogi žensko dostojanstvo upoređuju sa muškim, a ono nikako ne može biti isto. 

Muško dostojanstvo se uglavnom oblikuje na osnovu njegovih dostignuća i uspjeha. Mnogi muškarci svoje dostojanstvo grade kroz materijalno bogatstvo i tu prave veliku grešku. Muško dostojanstvo se odlikuje u načinu na koji se on ponaša prema svojoj ženi. 



Žena koja zna svoju vrijednost me moli muškarca ni za šta. Ona nikome ne dozvoljava da je vrijeđa niti pristaje na ono što joj ne treba. Takva žena zna šta želi i ne dozvoljava da je muškarac kupi skupim poklonima i sitnicama. 

Dostojanstvena žena nikada neće pristati da bude sporedna uloga u životu jednog muškarca. Nikada neće pristati da bude druga žena, da je neko iskorištava i manipuliše sa njom. Takve žene poštuju sebe, ali poštuju i druge. 



Dostojanstvene žene vode računa o sebi, svom izgledu i svom mentalnom zdravlju. Nju ne zanimaju tračevi ni tuđi životi. Dostojanstvena žena ne nosi krunu na glavi, ona nosi krunu u sebi i ponaša se poput kraljice. 

Ona nema potrebu nikome da se dokazuje. Uvijek je ono što jeste i nikada ne glumi niti se pretvara da je nešto što nije. Ona zna da zaslužuje samo najbolje i ne pristaje na ništa manje od toga. Ona nije od kamena, ima osjećanja i razumije šta je bol, ali joj njeno dostojanstvo ne dozvoljava da bude slomljena i uništena do temelja. 

I ona griješi, ali prihvata svoje greške i trudi se uvijek izvući najbolje iz svake situacije u kojoj se nađe. Žena gubi svoje dostojanstvo kada prestane da vjeruje u sebe, kada iznevjeri ljude oko sebe, kada iznevjeri svoje stavove i počne idealizovati druge i tražiti sebi idole. 

Međutim, žensko dostojanstvo se uvijek može vratiti, samo treba raditi na tome. Žensko dostojanstvo je ono što žena nosi u sebi, to je njen oslonac koji je čini i čvrstom i fleksibilnom u isto vrijeme. To je onaj dragulj u njoj koji joj pomaže da savlada svaku poteškoću i svaki problem koji se nađe pred njom.

Žena koja zna svoju vrijednost nikada ne gubi svoje dostojanstvo, jer ona sama određuje svoju vrijednost. Žensku vrijednost ne čine odjeća koju nosi na sebi, već ono što nosi u sebi. Zato svaka žena treba da cijeni sebe, da voli sebe i dama gradi svoju vrijednost i svoje dostojanstvo. Žensko dostojanstvo je najveća ženska moć, zapamtite to.

Pokreće Blogger.