Žena je u stanju mnogo toga da trpi, ali je pitanje koliko dugo - Zašto žene odlaze samo jednom

Muškarci često mogu napustiti ženu kada osjete prevelik pritisak ili kada nisu u stanju riješiti neki problem. 


Ponekad muškarac ode na nekoliko dana, ponekad na sedmicu ili čak mjesec, ali se svejedno vrati. Ponekad odu samo na nekoliko sati kako bi se opustili i zaboravili svađu koja se desila. Znam to iz ličnog iskustva. 

Iako sam znao otići mnogo puta, moja djevojka me nikada nije napustila. Bila je ljuta mnogo puta, ali nikada nije otišla. Govorila mi je kako joj se ne sviđa takvo moje ponašanje i zahtjevala da se promijenim, ali ništa nije pomagalo, ja sam svejedno nastavio da odlazim. 



Imali smo u najmanju ruku čudan odnos. Što je više od mene zahtjevala da učestvujem u našoj vezi, da joj pokažem osjećanja ja sam više želio da odem iako u principu nikada nisam želio zauvijek da prekinem našu vezu. 

Znala je da ne mogu da se nosim sa problemima i neugodnim situacijama što ju je mnogo ljutilo. Vrtjeli smo se u začaranom krugu i ni jedno od nas nije znalo kako to da prekine. Tek nakon mnogo godina sam shvatio zašto se toliko trudila da me zadrži, zašto sam uvijek imao želju da pobjegnem i zašto sam se vraćao. 



Bila je to moja muška želja za slobodom i njena ženska želja za ljubavlju. Svaki moj odlazak je u stvari bio bijeg i želja za slobodom, ali sam se uvijek vraćao nazad jer me pored slobode privlačila i ljubav. Mislio sam da ću nakon nekoliko dana doći bistre glave i da će se sve popraviti, ali su se stvari ponavljale nakon nekoliko dana i opet smo se vrtili u krug. 

Ona je to gledala na drugi način. Svaki put kada bih otišao to je bio udarac sjekrom na temelje naše veze. Prije ili kasnije drvo koje udarate sjekirom će pasti. I vremenom drvo naše veze se srušilo. Već nakon mjesec dana sam saznao da je upoznala novog muškarca za kojeg se kasnije udala. 

Tek tada je počela moja patnja i dugo sam patio što sam je izgubio. Na prvi pogled na se čini da su vezanost i sloboda dvije različite stvari, ali to se samo dešava u toksičnim odnosima kakav smo mi imali. Jedno je želilo slobodu, drugo ljubav. 

Nakon pet godina ponovo sam bio u vezi u kojoj se ponovo sukobila želja za slobodom i želja za ljubavi, ali sam ovaj put naučio da cijenim lične potrebe i različitosti. Pronašao sam savršenu formulu koja je savršeno finkcionisala u ovoj vezi. 

Što sam joj više pokazivao svoju naklonost ona mi je više vjerovala, a to nam je oboma pomoglo da budemo slobodni. Što je ona meni više pomagala da se osjećam slobodnim to me je više inspirisala da joj pokazujem svoja osjećanja. 

Ono što je najvažnije je da smo na kraju oboje osjećali slobodu i naklonost. Na kraju sam shvatio da muškarac može otići bezbroj puta od žene i vratiti joj se, ali žena od muškarca odlazi samo jednom. Žena je u stanju mnogo toga da trpi, ali neće trpiti zauvijek.

Pokreće Blogger.