Pravi muškarac se ne bi trebao odreći 4 stvari u vezi - Samo tako će biti cijenjen i poštovan

Mnogi ljudi žive u uvjerenju da će jednoga dana pronaći svoju savršenu drugu polovinu, a zaboravljaju da se takve stvari dešavaju samo u bajkama i filmovima. 


U realnom životu stvari su dosta drugačije i ponekad mogu biti jako neugodne. Dobri odnosi se grade na sposobnosti dvije osobe da se razumiju i prilagode jedno drugome. Međutim, pojedine žene ulaze u vezu sa namjerom da mijenjaju muškarca kako bi učinile da im on bolje odgovara. 

Na muškarcu je da li će pristati na to ili ne, ali postoje neke stvari kojih se ni jedan muškarac ne bi trebao odreći. 1. Lična i finansijska nezavisnost; Svaki muškarac želi upoznati svoju ženu iz snova, ali kada je upozna nikako ne smije sebi dozvoliti da se odrekne svoje lične i finansijske nezavisnosti. 



Kada je čovjek nezavisan to mu omogućava da se druži za svojim prijateljima bez da traži dozvolu za to od bilo koga. On radi ono što voli i postavlja jasne granice. Takođe, ni jedan muškarac ne bi smio postati pokretni novčanik za svoju ženu i ne bi trebao svoju cijelu platu predati ženi pa kasnije moliti za džeparac. 

2. Sloboda izbora; Mnogi muškarci se odriču svog prava na izbor zarad harmoničkih odnosa, a to nikako ne bi trebali raditi. Svaki muškarac bi trebao imati pravo na izbor i pravo da izrazi svoje želje. U redu je da mujškarac ne želi da se svađa sa svojom ljepšom polovinom, ali nije u redu da se on slaže i klima glavom na sve šta njegova žena kaže. 



3. Samopoštovanje; Nije rijedak slučaj da kada se muškarac zaljubi on i ne primjećuje kada njegova partnerka počne da prelazi sve granice dozvoljenog. Ni jedan muškarac ne bi trebao dozvoliti da ga žena ponižava, omalovažava i ne poštuje jer tako šteti njegovom samopouzdanju. 

4. Ciljevi i snovi; Vaš partner treba da vam bude podrka i neko ko će vas motivisati da ostvarite svoje snove i ciljeve, a ne neko ko će vas sputavati i tjerati vas da odustanete od svojih snova. Mnogi vjeruju da bi se muškarac trebao odreći svega zbog žene koju voli, ali to je pogrešno. 

Niko ne smije od vas zahtjevati da birate između svojih snova i ljubavi žene. Ako morate odustati od svojih snova pod pritiskom žene, onda ta žena jednostavno nije za vas.

Pokreće Blogger.