Jaka žena poštuje muža, slaba ga ponižava: Kako neke žene od jakog muškarca naprave slabića

Već nam je svima poznati da se žena ne rađa jaka, već je život učini takvom. 


Mnogo je žena koje žele biti jake žene, ali ne znaju kako ili to rade na pogrešan način pokazujući svoju superiornost u odnosu na muškarca. Takve žene misle da su bolje od drugih i često svoje partnere omalovažavaju i ponižavaju. 

Ove žene su u stanju čak i od najjačeg muškarca napraviti slabića. Često svojim partnerima prigovaraju svaki njegov neuspjeh, a njegove uspjehe omalovažavaju. Ona obezvrjeđuje svaki njegov pokušaj da nešto napravi, sva njegova dostignuća i težnje. 



Ne poštuju muškarca, ne podržavaju ni njega ni njegove interese te često prigovaraju muškarcu što sa vremena na vrijeme provodi vrijeme sa svojim prijateljima. Manipulišu sa muškarcem na sve moguće načine. 

Ove žene misle da na taj način pokazuju koliko su jake žene, ali one na taj način samo pokazuju koliko su slabe i jadne. One ne znaju kako podržati muškarca i učiniti da se on osjeća sigurno u sebe i snažno. One misle da ako učine od muškarca slabića one postaju jake žene, a ne znaju da jaka žena može biti samo pored jakog muškarca. 



Jake žene ne žive samo za sebe već žive i za svog muškarca. One ne prebacuju probleme na muškarca već se trude da zajedno riješe svaki problem koji imaju. Jake žene traže jak muškarce pored kojih će se osjećati sigurno i voljeno, a slabe žene ponižavaju muškarce da bi se one osjećale superiorno. 

Ako primjetite kod sebe ovakvo ponašanje, morate što prije promijeniti svoj odnos prema muškarcu. Ako su se u vašoj porodici žene na sličan način ponašale prema muškarcima, morate prekinuti taj obrazac kako biste mogli imati zdrav odnos i kako bi vaša djeca imala dobar primjer kako muž i žena treba da se odnose jedno prema drugom. 

Morate pokazati poštovanje prema svom muškarcu, morate mu biti oslonac i podrška. Budete li ga uvijek kritikovale za svaku sitnicu samo ćete učiniti da put do kraja vašeg braka bude kraći. Ni jedan muškarac neće doživotno trpiti ženu koja ga ne poštuje i koja ga stalno omalovažava.

Pokreće Blogger.