Lako se kombinuju i ne izlaze iz mode: 7 odjevnih predmeta na kojima žene sa stilom ne štede

Svjedoci smo da je moda počela sve češće da se mijenja pa svake godine vidimo neke nove trendove i stvari koje su moderne. 


Međutim, stilisti ističu da neke stvari nikako ne izlaze iz mode. One su bezvremenske i svaka dama koja vodi računa o svom izgledu bi ih trebala imati u svom ormaru. Ukoliko ne štedite na ovim odjevnim predmetima i kupite kvalitetne komade, možete ih nositi godinama i kombinovati sa drugim stvarima. 

Pogledajmo o kojim odjevnim predmetima je riječ.  1. Odijelo; Čak i ako niste poslovna žena, jedno kvalitetno odijelo koje čine hlače i sako treba da se nađe u vašem ormaru, a za to postoje tri dobra razloga. Prvi je što ćete u odijelu uvijek izgledati lijepo i elegantno te ćete ga moći nositi u različitim prilikama. 



Drugi razlog je što ćete uz odijelo lako moći kombinovati kako elegantne bluze, tako i neke modele majica. Treći razlog je taj što uvijek sako i hlače možete nositi odvojeno i kombinovati ih sa drugim odjevnim predmetima. 

2. Dolčevita; Svaka žena bi trebala imati bar jednu dolčevitu u svom ormaru. One ne samo da su udobne i tople već su i jako elegantne. Dolčevitu možete nositi bilo kad i bilo gdje. Lako se kombinuje sa hlačama, suknjama, sakoima i jaknama. 



Kada su u pitanju boje sa crnom, bež i sivom nikada nećete pogriješiti i uvijek ćete ih lako kombinovati. 3. Bijela košulja; Svjedoci smo da bijela košulja već decenijama ne izlazi iz mode. Bez obzira kako se moda mijenja, bijela košulja je uvijek prisutna. 

Lako se kombinuje sa farmerkama, suknjama, sportskom obućom, džemperima i sakoima. Važno je samo da izaberete kvalitetnu košulju sa što manje detalja i moći ćete je nositi godinama. 4. Klasične farmerke; Dobre i kvalitetne farmerke su odlična investicija na njima ne bi trebali štedjeti. 

Ako odaberete model koji vama najbolje odgovara i dobar kvalitet moći ćete ih nositi godinama. Kada kupujete farmerke izbjegavajte uzimati one sa previše detalja. Kupite klasične farmerke i moći ćete ih lako kombinovati sa ostatkom svoje garderobe. 

5. Bež kaput/ baloner; Ako želite kupiti stvar u kojoj ćete uvijek izgledati elegantno i koju ćete uvijek moći kombinovati sa svim i svačim, onda je bež baloner prava stvar. Bež boja je uvijek elegantna, neutrala je i lako se kombinuje. Možete ga lako kombinovati kako sa suknjama i haljinama tako i sa hlačama. 

6. Salonke; "Mnoge žene smatraju kako cipele baš i nisu toliko važne, no pravi je dokaz elegancije neke dame upravo ono što joj je na nogama." rekao je Christian Dior. Udobne i kvalitetne salonke su ono što je svakoj ženi potrebno. 

One već decenijama ne izlaze iz mode, a sve što treba je da odaberete visinu pete koja će vam odgovarati i boju. Kada je u pitanju boja salonki izaberite bež ili crnu jer ćete ih uvijek lako kombinovati kako sa večernjim haljinama za večernje izlaske, tako i sa hlačama za dnevne varijante. 

7. Mala crna haljina; Od kako je Coco Chanel osmislila malu crnu haljinu ona nije izašla iz mode. Jedna mala crna haljina klasičnog kroja i bez previše dodataka vam može riješiti mnoge probleme kada je u pitanju oblačenje. 

Sa njom nikada nećete pogriješiti i možete je nositi u svim prilikama. Ono što je najvažnije je da je od kvalitetnog materijala, da je savršenog kroja i da vam je udobna.

Pokreće Blogger.