Budi dovoljno jaka i pametna da ga pustiš i shvatiš da zaslužuješ bolje: Poruka za ostavljene žene

Na neke promjene se jako teško naviknemo, posebno kada se radi o promjenama u našem ljubavnom životu. 


Teško nam je prihvatiti kada partner odluči da nas ostavi i da nastavi živjeti svoj život bez nas. Posebno nam je teško kada to nismo očekivali i nismo vidjeli ni jedan znak koji bi nam mogao nagovijestiti da bi se raskid mogao desiti. 

Ono što moramo prihvatiti je da nije kraj svijeta i da neprihvatanjem situacije samo produbljujemo svoju patnju i agoniju u kojoj se nalazimo. Najbolja stvar koju možete napraviti za sebe je pustiti stvari da idu svojim tokom. 



Ne pokušavajte ga zadržati i natjerati da promijeni svoje mišljenje. Nemojte pokušavati kontrolisati ishod situacije u kojoj ste se našli i nemojte se čvrsto držati za nešto što se završava. Budite jaki i prihvatite stvari koje ne možete kontrolisati. 

Prihvatite svoju sudbinu i sve ono što vam je ona servirala. Duboko udahnite i jednostavno pustite onoga ko je odlučio da ode. Ako vam je teško to prihvatiti jer ste do sada bili savršeno sretni i ovaj njegov potez je bio težak udarac za vas, vrijeme je da razmislite o nekim stvarima. 



Jeste li zaista bili srećni ili je to samo nešto što ste jako željeli? Da li ste preuveličavali svoju sreću samo zato što ste se plašili biti sami? Razmislite o svemu tome i počnite da radite na sebi i svom razvoju. Shvatite šta je to što vam je potrebno i šta je to što želite od muškarca. 

Ali prije svega, shvatite ko ste vi i šta želite od života. Zapamtite da nije kraj svijeta to što vas je muškarac ostavio. Dozvolite sebi da tugujete, ali nemojte se zatvarati u sebe i živjeti u bolu i patnji. Raskidi su sastvni dio života. Ljudi dolaze u naš život i odlaze. Zato budite dovoljno jaki da ih pustite kada žele otići, i dovoljno pametni da shvatite da zaslužujete samo najbolje.

Pokreće Blogger.