Svaki nesrećan brak je nesrećan na svoj način - Ako ste dugo u lošem braku, razmislite o 8 stvari

"Sve srećne porodice nalik su jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način…" - Lav Tolstoj 


Mnogi ljudi žive u nesrećnom braku i ostaju u njemu iz samo njima znanih razloga. Parovi koji razumiju da svađe ne moraju nužno biti loša stvar i da je važno naći kompromis se lakše bore protiv nedaća koje im se nađu na putu. 

Parovi koji žive u srećnom braku znaju da svađa ne znači gubitak poštovanja, ali da postoje stvari kojih se trebaju pridržavati kako bi njihov brak bio srećan. U nesrećnom braku supružnici se često i ne sjećaju zašto se svađaju je su došli do tačke kada im je sve svejedno.



Često žive tako što poriču da njihov brak nije loš i tako štete i sebi i svom partneru. Ako mislite da već neko vrijeme živite u nesrećnom braku tada biste sebi trebali postaviti nekoliko pitanja. 1. Kako vaš brak utiče na vaše zdravlje; Česte frustracije, slab apetit, migrene, nesanica i anksioznost nisu samo slučajnost. 

Život u nesrećnom braku može u velikoj mjeri uticati na naše zdravlje. Takođe, osobe koje žive u nesrećnom braku su sklonije depresiji od drugih. 2. Zašto ste nesrećni; Ovo je pitanje na koje nije lako odgovoriti. Morate se suočiti sa svojim osjećanjima, prepoznati ih i prihvatiti. 



Dokazano je da nezadovoljstvo u braku može voditi do depresije, ali znati da li bračni sukob uzrokuje depresiju , ili depresija uzrokuje nezadovoljstvo u braku , važno je za znati kako dalje. 3. Da li vaš supružnik zna da ste nesrećni; 

Jako je važno da sami shvatite razlog zbog kojeg ste nesrećni i o tome razgovarate sa svojim supružnikom. Zapamtite da niko ne može čitati vaše misli i da je razgovor sa partnerom u ovakvim situacijama od ključne važnosti. 

4. Da li je vaš supružnik nesrećan; Velike su šanse da ste i vi i vaš partner dugo živjeli u nesrećnom braku. Ako želite da sačuvate svoj brak jako je važno da brinete o emocijama vašeg partnera jednako koliko brinete o svojim. 5. Kako vaš brak utiče na vašu djecu; Kao što vaše emocije utiču na vašeg partnera, one utiču i na vašu djecu. 

Djeca su ponekad otežavajući faktor kada supružnici odlučuju da li spasiti svoj brak ili otići zauvijek. Ono što morate imati na umu jeste da se djeca osjećaju jednako nesrećno ako njihoviroditelji imaju nesrećan brak. 6. Da li ste pokušali napraviti neku promjenu; Uvijek morate imati na umu da se u vašem braku ništa neće promijeniti ako dok se vi ne promijenite. 

To ne znači da ste vi uzrok svih nesreća u vašem braku. To jednostavno znači da se vaš život i vaša percepcija sreće neće promijeniti dok se ne promijenite. Čak i ako ste samo promijenili svoja očekivanja od supružnika, promjenićete svoje kriterije za sreću . 

7. Šta želite od svog braka; Kada godinama živite u nesrećnom braku možete izgubiti osjećaj za ono šta zaista želite. Da li biste željeli spasiti vaš brak čak i ako ne znate kako? Da li još uvijek osjećate toplinu u srcu kada se sjetite dana svog vjenčanja? Razmislite o tome. 

8. Koliko dugo ste spremni čekati; Možda ste se osjećali slomljeno kada ste prvi put osjetili da ste nesrećni u svom braku. Ideja da ste izgubili nešto dragocjeno može biti veliki udarac.Ono o čemu svakako trebate razmisliti je koliko dugo ste spremni čekati da se stvari poprave. 

Da li ste spremni da uložite vrijeme i trud, znajući da vaš supružnik možda nije na istoj vremenskoj liniji? Samo vi možete odgovoriti na ovo. Ako oboje iskreno želite obnoviti svoj brak onda to sigurno možete. Brak ima jednak potencijal za bol kao i za iscjeljenje, jednak potencijal za nesreću kao i za sreću.

Pokreće Blogger.