Poštovanje se teško zaradi,a lako izgubi - Muške greške zbog koji ih žene prestaju cijeniti

Svima nam je poznato koliko lako se poštovanje može izgubiti, a koliko je teško steći poštovanje.


Mnogi muškarci čine nekoliko grešaka kojima mogu zauvijek izgubiti poštovanje žene. Radeći neke od stvari koje ćemo vam nabrojati u nastavku žena zauvijek prestaje poštovati muškarca i često ne postoji način da se to poštovanje ponovo zaradi. 

1. Prevelika briga; Svaka žena želi da se pored svog muškarca osjeća sigurno i zaštićeno, ali previše muške brige i zaštite nije uvijek dobro. U vezi sve treba biti umjereno, tako i briga. Kada je muškarac previše brižan, ili želi da kontroliše ženu on kod nje ostavlja utisak a joj ne vjeruje.



Previše brige zamara ženu, vodi do gubitka poštovanja i negativno utiče na vezu. Ženi ne treba neko pored koga će se osjećati zarobljeno, već neko pore koga će se osjećati u isto vrijeme sigurno i slobodno. 2. Nedostatak prava glasa; Bilo je potrebno mnogo vremena i truda kako bi se žene izborile za pravo glasa. 

Danas su žene ravnopravne sa muškarcima i imaju puno pravo da izraze svoje mišljenje. Ako joj pravo a izrazi svoje misli bude uskraćeno žena počinje da gubi poštovnje prema muškarcu. 3. Stalne žalbe i kritike; Za ženu je jako važno da je sluša i podržava, a ona će isto to ponuditi svom muškarcu. 



Stalne žalbe i kritike upućene ženi imaju negativan uticaj na vezu i emocionalno stanje žene. Kada muškarac stalno kritikuje ženu time pokazuje da je ne voli takvu kakva jest i da mu ona u stvari nije bitna. 4. Nedostatak ambicija; Za ženu je jao važno da njen muškarac radi na sebi i postizanju svojih ciljeva. Ako muškarac nema ambicije i ciljeve u životu neće imati ni poštovanje žene. 

Takve muškarce žene često smatraju lijenima i nezrelima. 5. Česte svađe; Ako muškarac ne cijeni ono što žena radi za njega i njihovu vezu te uvijek pronalazi razlog za svađe i rasprave, neće zadobiti poštovanje žene već će ga izgubiti. Ženi je potreban neko ko će je podržavati i cijeniti jednako koliko i ona cijeni i podržava njena.

Pokreće Blogger.