Iz ugla jedne žene: Muškarac ima mnoge obaveze prema ženi, žena prema muškarcu samo jednu

Mnogi muškarci vjeruju da oni imaju daleko mnogo više obaveza prema ženi, nego što žena ima prema muškarcu. 


Obaveza i dužnost muškarca je da ženi obezbjedi krov nad glavom, da njoj i njihovoj djeci obezbjedi hranu i topao dom i što je najvažnije da ih voli. Briga, zaštita i pokroviteljstvo su glavne dužnosti i obaveze svakog muškarca. 

Iako se ženama nameću brojne obaveze, dužnosti i odgovornosti, žena zapravo ima samo jednu dužnost prema muškarcu. Mnogi muškarci misle da žena treba biti lijepa za muškarca, da treba dobro da kuva, da mu bude podrška, međutim, žena ima samo jednu dužnost prema muškarcu, da ne bude zavisna. 



Mnoge žene smatraju da muškarac treba ženu da obasipa pažnjom, da joj kupuje skupe poklone i ispunjava kojekakve hirove, dok one same nisu dužne ništa muškarcu, a ne znaju da na taj način postaju zavisne od muškarca. Ne treba osuđivati žene koje su odabrale da ne rade, da ostanu kući i odgajaju djecu. 

Te žene ne zavise od svog muža jer one same daju određeni doprinos porodici. Žene koje odluče ostati kući i živjeti na račun svog muškarca su problem. Brak u kome muškarac radi i zarađuje,a žena vodi brigu o djeci i domaćinstvu može živjeti srećno, ali par u kome muškarac radi i zarađuje kako bi ispunjavao svaku želju svojoj ženi koja ni na koji način ne pridonosi njihovom braku je osuđen na propast. 



Zavisna žena je ona koja u potpunosti živi na račun svog muža, koja nema nikakvih obaveza i koja ni na koji način ne doprinosi njihovom braku već samo iskorištava svog muškarca. Žena treba da bude dostojanstvena, treba da bude dostojna svog muškarca i to je njena jedina dužnost. To znači da treba da cijeni i poštuje sve ono što njen muškarac radi za nju i da mu jasno da do znanja da vidi sav njegov trud.

Pokreće Blogger.