Novcem ne možete zadržati ženu u vezi - Po mišljenju psihologa postoji mnogo bitnija stvar

Često možete vidjeti žene koje su u vezi sa muškarcem koji je mnogo ispod njenog nivoa, kada govorimo o fizičkom izgledu. 


Ona je prava ljepotica, a on niti je lijep niti je bogat pa da kažemo da je zbog toga sa njim. Mnogi su mišljenja da žene uglavnom biraju muškarca po fizičkom izgledu ili finansijskoj situaciji, ali ništa od ovoga nije tačno. Žene u vezi funkcionišu drugačije od muškarac. 

Muškarcima je ponekad dovoljno da žena lijepo izgleda da bi se zainteresovali za nju. Iako i žene obraćaju pažnju na fizički izgled, to nije ono što će je zadržati pored muškarca. Mnogo je parova gdje je jako lijepa žena udata za prosječnog muškarca i njihov brak jako lijepo funkcioniše i oni se jako lijepo slažu. 



Žena ga cijeni i ne planira ga ostaviti. Mnogi misle da će ženu u vezi zadržati novac, djeca ili društveni status. Međutim, nema tog novca koji može zadržati ženu u vezi ako ona želi otići. Žena će ostati samo ako su njene emocionalne potrebe u vezi zadovoljene. 

Ako žena napusti jednog muškarca i ode drugome to znači da je onaj prvi prestao da zadovoljava njene emocionalne potrebe pa ih je ona potražila u drugome. Žene imaju različit raspon vremena u kojem mogu iskusiti emocije sa određenim muškarcem. 



Neke već nakon mjesec dana osjete da im nešto nedostaje u vezi, a neke to ne osjete ni nakon deset godina. Kada žena treba da izabere partnera sa kojim će započeti vezu i porodični život ona se uglavnom oslanja na svoja osjećanja. U tom trenutku ženi nije važnan društveni status koji muškarac ima, nije joj važno kakav auto vozi ili koliko je bogat. 

Mnoge žene ne gledaju računicu kao što većina muškaraca misli, već traže muškarca koji će zadovoljiti njihove emocionalne potrebe i koji će ih voljeti onako kako zaslužuju. Žena ne može biti u vezi u kojoj nema ljubavi bez obzira kakav život taj muškarac može da joj ponudi. Prije ili kasnije ona će otići ako se ne osjeća voljenom.

Pokreće Blogger.