"Ne želim da me moj muž više dodiruje": Intimnost u braku je jako važna, ali nestaje iz 7 razloga

Kada žena otvoreno kaže "Ne želim da me moj muž više dodiruje" ona jasno govori da je njen brak u problemu. 


Iako vam se možda ne čini tako, mnogim ženama se to dešava. U jednom momentu žena prestaje da ima intimni odnos sa svojim mužem je više ne može da ga toleriše i naježi se od same pomisli na fizičku intimnost sa njim. 

Ono što nikako ne smijete raditi je biti strogi prema sebi jer se to može desiti u svakom braku. U jednom trenutku svega postane previše i tada počinju a se javljaju problemi sa intimnosti. Ovo nije nešto što se ne može riješiti, ali je prije svega važno razumjeti razloge koji do toga dovode. 



1. Posao, kuća, djeca i brojne druge obaveze dovode do toga da zaboravite kada ste zadnji put razgovarali sa svojim mužem o nečemu drugom osim o poslu ili djeci. Jednostavno ste se udaljili i nemate snage jedno za drugo. 

Previše se trudite da sve stvari radite dobro i zaboravljate jedno na drugo. 2. Niste zadovoljni svojim izgledom; Prije braka ste imali mnogo više vremena za sebe. Kako ste uši u brak i dobili djecu postali ste sebi na zadnjem mjestu, a sve to može učiniti da se osjećate neprijatno tokom intimnog odnosa sa svojim mužem. 



Počinjete misliti da mu se ne sviđa vaše tijelo iako vam on ništa ne govori. Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto žena prestaje biti intimna sa svojim mužem, a zaboravljamo da se svi mijenjamo i da je to u redu. Uvijek možete raditi na sebi i učiniti nešto što kako biste ugodili sebi. 

3. Iscrpljeni ste emocionalno i fizički; Ponekad nemate snage ni da ustanete iz krevete i već ste zaboravili kako izgleda provoditi dan ne radeći ništa. Fizička intimnost tada postaje samo još jedna obaveza koju morate obaviti. 

To je jasan znak da vam je potreban odmor, da treba da se oslobodite napetosti, usporite i prestanete da se žrtvujete zbog drugih. 4. Osjećate da vas muž ne cijeni; Kada žena osjeća da je muškarac ne cijeni normalno je da ne želi biti intimna sa njim. 

Umorni ste od toga da vi radite sve za njega, a on to ne razumije. 5. Brinete se da vaš muž nije zadovoljan sa vama; Možda mislite da mu ne možete pružiti ono što želi, i smatrate da niste dovoljno dobri i da ne možete zadovoljiti potrebe svog muža. 

O tome morate razgovarati, a ne ćutati i nagađati. 6. Ljuti ste na njega; Možda vas je povrijedio na neki način i vi mu još uvijek ne možete to oprostiti. Morate biti iskreni prema svom muž kako vaša veza ne bi stradala. 7. On nešto radi pogrešno; Ako vaš muškarac uvijek insistira da idete na mjesta na koja on želi da ide, radi ono što se njemu sviđa i kako njemu odgovara ili ne traži vaše mišljenje o bilo čemu, normalno je da vremenom intimnost između vas nestane.

Pokreće Blogger.