Naučila sam voljeti sebe i spasila svoj brak - 3 psihološke prakse koje su mi promijenile život

Postoje neke efikasne prakse koje u velikoj mjeri mogu uticati na kvalitet vašeg života. 


One mogu vaš život učiniti srećnijim, povećati vašu privlačnost u očima muškarca, ojačati vaše ljubavne odnose i pomoći vam da imate novi bogatiji život. Iako prije nisam vjerovala da bi mi neki psihološki savjeti mogli promijeniti život, i sama sam se uvjerila da je to moguće uz pomoć 3 psihološke prakse kojih sam se pridržavala. 

Prije sam bila osoba koja nije shvatala svoju suštinu. Lagala sam ne samo svoju voljenu osobu već i sebe. Svoj brak sam više smatrala prijateljskim odnosom nego ljubavnim, a intimnost u braku skoro da je nestala. Počeli smo sve rjeđe da razgovaramo i polako nam je ponestajalo tema o kojima bismo mogli razgovarati. 



Iako ni moj suprug ni ja nismo bili zadovoljni stanjem u našem braku, počeli smo da se pretvaramo da smo srećni i zadovoljni svojim životom. Ubrzo sam se umorila od tog pretvaranja i shvatila da trebam napraviti neku radikalnu promjenu u svom životu. 

Ono što me je do tada sprječavalo je bio strah da ću izgubiti ovo što imam i da neću dobiti ništa novo. Nisam bila sigurna kako će moj muž gledati na moje promjene koje ne samo da su podrazumjevale promjenu izgleda već i promjenu navika, stavova pa čak i mjesta stanovanja. 



Tada sam odlučila pokušati 3 psihološke prakse koje su mu promijenile život. 1. Morate naučiti voljeti sebe; Žena bi trebala prihvatiti sebe onakvu kakva jeste ako želi da je drugi vole i prihvataju. Samo kada naučite voljeti sebe i ne tražiti u sebi svaku vaše samopouzdanje će rasti. 

Žene koje su sigurne u sebe se ponašaju drugačije i muškarci ti primijete. Ako naučite voljeti sebe onako kako zaslužujete i drugi će vas voljeti. 2. Razvijte dobre komunikacione vještine; Vještina komunikacije će vam velikoj mjeri pomoći da izgledate privlačnije svom muškarcu. 

Nemojte se plašiti da govorite i izrazite svoje mišljenje. Ako pokažete inicijativu muškarac e vas sigurno primjetiti i imaćete njegovu punu pažnju. Ako ne znate mnogo o temi o kojoj se razgovara slobodno postavljajte pitanja i ne plašite se da ćete ispasti glupi. 

Tako ćete pokazati da slušate i da vas interesuje ono što drugi pričaju. Još jedna važna stvar kojoj trebate posvetiti pažnju je proučavanje govora tijela, jer vam govor tijela može mnogo toga reći. 3. Približite se sagovorniku; Ako žena želi da je muškarac primjeti sa seksualne strane ona treba da uđe u njegov intimni prostor koji treba da bude manji od 1.5 m. 

Sve izvan te zone muškarci smatraju prijateljskim gestovima. U slučaju kada pređete ovu zoni osoba počinje drugačije da vas doživljava i tada imate njenu pažnju. Tek kada sam odlučila da postanem ono što zaista jesam oslobodila sam se laži i pokazala jednu novu sebe svom mužu. 

Prestala sam da se držim nekih svoji uvjerenja što mi je mnogo olakšalo da se nosim sa brojnim stvarima u životu. Počela sam da dozvoljavam sebi više odmora, zabave sa prijateljima, čak sam upisala časove plesa. Moj muž nije bio protiv toga jer je primjetio pozitivne promjene na meni i u našem braku. 

Naučila sam da volim sebe, počela sam da provodim više vremena sa svojim suprugom, a naš intimni život se u velikoj mjeri poboljšao. Oboje smo postali društveniji i otvoreniji jedno prema dugome iako smo ranije bili mnogo suzdržani. Ove tri psihološke prakse su mi pomogle da izgradim bolji odnos sa svojim mužem i sačuvam svoj brak.

Pokreće Blogger.