Feng shui biljka koju mnogi imaju u kući, a ne znaju da privlači novac - 3 načina da je aktivirate

Zamija je biljka koju mnoge domaćice imaju u svom domu. Jako je laka za održavanje i ne zahtjeva posebnu njegu, a prema feng shuiju donosi sreću i novac. 


Mnogi zamiju smatraju biljkom bogatstva, a vjeruje se da ona privlači prosperitet i sreću u kuću. Iako zamija ne zahtjeva nikakvu posebnu njegu, morate voditi računa da se ne osuši i uvene. Vjeruje se da to može imati negativan uticaj na energiju bogatstva. 

Iako joj nije potrebno mnogo svjetlosti i njege, jako je važno da je redovno zalijevate. Ova biljka vam može pomoći da riješite mnoge probleme, ali morate poštovati određena pravila ako želite da je aktivirate na pravi način. 



1. Ako želite da zamija privuče energiju prosperiteta nikako je ne biste trebali kupovati sami već je trebate dobiti na poklon. Ova biljka je idealna kao poklon za useljenje jer time poručujete osobi kojoj je poklanjate da joj želite sreću i napredak. 

2. Mnogi iskusni vrtlari vjeruju da ako želite da vaše biljke dobro napreduju morate razgovarati sa njima. Tako ne samo da ćete se povezati sa prirodom već možete aktivirati njena magična svojstva. Zato redovno razgovarajte sa svojom zamijom ako želite privući energiju novca i prosperiteta. 



3. Mnogi poznavaoci feng shuija ističu da ako u saksiju sa zamijom stavite kovanicu, aktivirate energiju koja pomaže u privlačenju novca i bogatstva. Ako ste kupili zamiju nekome na poklon ubacite jednu kovanicu u njenu saksiju, a ako ste je dobili na poklon zamolite osobu koja vam ju je poklonila da uradi isto.

Pokreće Blogger.