"Ili ćemo se vjenčati ili ćemo raskinuti zauvijek" - 7 najčešćih manipulacija kojima se žene koriste

Iako i muškarci i žene podjednako manipulišu kako bi dobili ono što žele u vezi, mnogi su ipak mišljenja da su žene te koje su vještije u manipulisanju. 


Dok neke žene nesvjesno manipulišu, druge svjesno i namjerno koriste razne manipulacije kako bi dobile ono što žele. U nastavku pročitajte neke od najčešćih manipulacija kojima se koriste žene, bilo svjesno ili nesvjesno. 

1. Ti nisi pravi muškarac: Kada muškarcu uputite ovakvu izjavi njegov mozak odmah počinje da se pokreće tražeći kriterije koje pravio muškarac mora ispuniti. Ono što je najsmješnije u cijeloj toj situaciji je da često ni same žene ne znaju kako bi pravi muškarac trebao izgledati. 



2. Dokaži mi da me zaista voliš; Ovo je jako jeftina i primitivna manipulacija. Ispada kao da tražite od muškarca da vam dokaže da nije kriv za nešto. Neiskusan muškarac će odmah tražiti način da dokaže svoju ljubav, kupovaće skupe poklone i pokušati na sve moguće načine da ugodi ženi. 

3. Ti se nikad ne trudiš dovoljno; Ako žena često počne da govori o raznim ulaganjima u vezi, to se vjerovatno odnosi na finansijska ulaganja. Svaki čovjek i sam odlično zna kada, koliko i gdje treba da ulaže, i ne trebaju mu opsesivni podsjetnici na ovo. 



4. Prije si bio drugačiji; Ova fraza se u pravilu izgovara s produženim izdahom i notom žaljenja. Da, prije je sve bilo drugačije, svijet se mijenja, ljudi takođe. Ženi bi trebalo da bude drago što se njen muškarac mijenja. 

Ako stojite na jednom mjestu i ne mijenjate se, život će ostati nepromijenjen. Ako svaki dan ne učinite drugačijim od prethodnog, onda nećete ništa postići. 5. Tvoji prijatelji su loši za tebe; Ono što često mnoge žene zaboravljaju je da su njegovi prijatelji bili pored njega prije nego što se ona pojavila u njegovom životu. 

To što mu je žena ne daje joj za pravo da odlučuje sa kim će se on družiti. 6. Ili ćemo se vjenčati ili raskidamo zauvijek; Ovo je omiljena manipulacija mnogih današnjih djevojaka. Veoma često izgovarajući ovu frazu one u stvari naprave da muškarac raskine sa njima, umjesto da ih oženi kako su one željele. 

7. Misliš samo na posao; Mnoge žene će izreći ovu frazu jer žele da muškarac provodi više vremena sa njima, a kada on to učini i kada više nije u mogućnosti da im obezbjedi sve ono što su imali prije, žale se kako on malo zarađuje i kako im ne može obezbjediti sve što im je potrebno.

Pokreće Blogger.