Vjerujte ljudima ali ne budite naivni - 10 koraka da se istaknete sjajnu žensku energiju

Žena koja je ispunjena ženskom energijom je poput Sunca. Ona sija iznutra i grije sve oko seb e. 


Ona žena koja ne posjeduje žensku energiju je nezadovoljna sa svime, traži energiju od drugih i preživljava na ivici. Ako želite biti žena koja zrači jakom ženskom energijom sledećih deset koraka koje ćemo nabrojati će vam pomoći da nađete mudrost i harmoniju kako sa samima sobom, tako i sa drugima. 

1. Usporite; Kada žena stalno negdje žuri ona gubi vezu sama sa sobom. Pokušajte usporiti, jedite sporije, hodajte sporije, govorite sporije. Fokusirajte se na svoja osjećanja. Živite u sadašnjem trenutku, živite svaki minut i tako ćete uspjeti da uradite mnogo više stvari, a neke stvari će početi da se rješavaju same od sebe. 



2. Prebacite pažnju sa glave na tijelo; Ako većinu vremena provodite razmišljajući i analizirajući određene stvari počinjete se osjećati psihički i fizički umor i napetost. Prebacite fokus sa svoje glave na svoje tijelo. Prestanite preispitivati stvari u svojoj glavi i umjesto toga dozvolite sebi da dišete. 

3. Opustite se; Kada smo opušteni, energija teče kroz nas brže i lakše i svi zadaci se mnogo brže rješavaju. Opuštena žena vjeruje svetu, sposobna je za više empatije, osjećaja za sebe i druge. Kada smo stisnuti, naprotiv, prekidamo vezu sa energijom oko sebe, fokus naše percepcije se sužava, počinjemo sve da kontrolišemo, sve forsiramo, ne osjećamo svoje prave želje. 



4. Napunite se energijom; Okružite se lijepim stvarima, slušajte muziku koja vas opušta, idite na mjesta koja volite, izađite iz kuće i budite kreativni. Žena ispunjena energijom je kao sunce - sija i grije sve oko sebe. Kada je žena bez energije, traži energiju od onih oko sebe i uvijek je nezadovoljna svime. 

 5. Uspostavite vezu sa svojom dušom i tijelom; Ako naša duša i tijelo nisu povezani ne možemo osjetiti svoje želje i obnoviti svoju energiju. Izađite u prirodu, slušajte svoju dušu. Osjetite šta je to što vaše tijelo želi i pokušajte sebi priuštiti ono što vam treba. 

6. Riješite se zamjerki; Ogorčenost je najveća prepreka ženskoj energiji. Ogorčena žena je uvijek teška i sumnjičava. Za ženu je izuzetno važno da se očisti od ogorčenosti, da zaliječi svoje rane, jer će samo tako moći istinski prihvatiti i razumjeti muškarca i stvoriti zdrav odnos sa njim. 

7. Prestanite stalno govoriti "ja"; Ako stalno budete mislili samo na sebe ostaćete sami. Naučite tražiti pomoć od drugih i obratite malo pažnje na ljude oko sebe i njihove potrebe. 8. Naučite vjerovati svijetu; Žena bi trebala naučiti da vjeruje svijetu, ali ne smije biti naivna. Samo tako žena može naučiti da kasnije vjeruje muškarcu. 

9. Ne kritikujte; Prestanite da kritikujete sebe, svoj život, bilo koga oko sebe. Ne sudjelujte u razgovorima u kojima su izložene kritike. Žena koja je kritikuje nikada neće moći da inspiriše muškarca da nešto uradi, a ni ona sama nikada neće biti zadovoljna. 10. Budite zahvalni; Kroz zahvalnost, žena se puni ljubavlju, svjetlošću, energijom, kroz nju se otkriva naše srce. Takva žena cijeni ono što ima i dobija još više.

Pokreće Blogger.