Dozvolite unutrašnjem glasu da vas vodi - 4 situacije u kojima ne bi trebali ignorisati intuiciju

Mnogi ljudi na različit način tumače i razumijevaju intuiciju. 


Dok jedni smatraju da je intuicija naše šesto čulo koje nam pomaže u nekim situacijama, drugi smatraju da intuicija ne postoji i da se na nju ne treba oslanjati. Mnogi stručnjaci su pokušavali i danas pokušavaju naći objašnjenje za intuiciju, ali su mišljenja psihijatara , psihologa i naučnika o intuiciji podijeljena. Intuicija je djelo naše podsvijesti. 

U našoj psihi se kriju određene informacije i osjećanja koja se ponekad ispoljavaju u vidu snova, fantazije ili intuicije. Naš mozak obrađuje i analizira sve dostupne informacije, kao i prošla iskustva i znanja koja su relevantna za slučaj, i proizvodi rezultat. 



Ovo je vrsta uvida, koja takođe može izgledati kao iznenadni nalet znanja, ali se u stvari dešava nakon pažljive obrade podataka. Ako intuiciju tretirate na ovaj način ponekad ima smisla poslušati je. Budući da se naš mozak zasniva na subjektivnom iskustvu, intuicija ponekad može biti pogrešna. 

Postoje neke situacije u kojima možete vjerovati svojoj intuiciji i u kojima je ne biste trebali ignorisati i zanemariti. 1. Ako se nađete u stresnoj situaciji; Kada smo pod stresom, ako ste uplašeni ili nervozni jako nam je teško donijeti ispravnu odluku. 



U takvim situacijama nam je teško mirno razmišljati i sagledati sve činjenice, pa u takvim situacijama ima smisla poslušati unutrašnji glas. Moguće je da je naš mozak u takvoj situaciji već analizirao šta se dešava i predložio najbolju opciju koja se čini ispravnom. 

 2. Ako ste već doživjeli slično iskust; Kada na primjer majka ima osjećaj da će se njeno dijete, iako izgleda zdravo, razboliti, to može biti intuicija. Ako imate osjećaj da bi vaše dijete moglo imati temperaturu i već vidite neke manje promjene u njegovom ponašanju, velike su šanse da bi se to moglo desiti. 

3. Ako nemate mnogo informacija o nečemu; Ako imate veoma malo informacija o nečemu i nemate mogućnost da dobijete potrebne informacije tada je neophodno poslušati intuiciju. Na primjer, recimo da ste odlučili osvojiti lutriju i odabrali sretan tiket. 

Ili odgovarate na vrlo teška test pitanja i pokušavate pogoditi pravi odgovor. U takvim slučajevima ima toliko malo podataka da je intuicija jedina stvar kojoj se treba obratiti. Najvjerovatnije vam neće reći tačan odgovor, ali sigurno neće biti gore. 

4. Kada osjećate da nešto nije u redu; Ako na primjer izađete sa muškarcem i osjećate se neprijatno te u sebi imate osjećaj nesigurnosti i nelagode, možda bi bilo dobro poslušati svoj unutrašnji glas i otići. Možda bi bilo dobro da napravite mali pauzu i vidite kako će se osoba ponašati nakon nekoliko dana. 

Obratite više pažnje na detalje jer je moguće da ste primjetili neke znakove koji su vas upozorili, ali toga niste bili svjesni.

Pokreće Blogger.