Iz ugla jedne žene: Nisu svi muškrci isti - Ponašaće se prema vama onako kako im dozvolite

Mnoge žene koje su izašle uvrijeđene i povrijeđene iz prethodnih neuspjelih veza smatraju da se muškarcima ne može vjerovati te da oni žele samo jednu stvar. 


Tako same sebe osuđuju na usamljenost i zatvaraju vrata svim mogućim budućim vezama. Te žene ne smijemo osuđivati jer svako ima pravo sam odlučiti šta će raditi sa svojim životom. Ali kada su u pitanju muškarci ne možemo ih sve svrstavati u isti koš samo zbog jednog lošeg iskustva iz prošlosti. 

Nisu svi muškarci isti. Ženskaroši i zavodnici tačno znaju kojem tipu žene prići i koje ih sigurno neće odbiti. Njima ne trebaju normalne žene. Oni biraju siromašne, usamljene i nesrećne žene koje čekaju princa na bijelom konju. 



Što je žena ranjivija u pogledu njenog samopoštovanja i samopouzdanja veća je vjerovatnoća da će privući pogrešne muškarce. Što žena više primjećuje samo muškarce koji od nje žele samo jednu stvar to će više takvih muškaraca biti u njenom životu. 

Tok naše svijesti se ne može promijeniti. Naše misli i stavovi su takvi da oni o kojima razmišljamo i govorimo, stalno će biti prisutni u našem životu. Ako ne želite privlačiti u svoj život samo muškarce koji od vas žele samo jednu stvar prestanite razmišljati o njima. 



Prestanite se pretvarati da ste snježna kraljica, ali nemojte biti ni lako dostupna žena. Muškarci kojima je na umu samo da vas iskoriste vole žene koje idu iz krajnosti u krajnost i koje ne znaju održati ravnotežu u svom ponašanju i mislima. 

Veoma je lako prepoznati ovakve muškarce, a ako ih zaista želite izbjeći dovoljno je samo da gledate kako se ponašaju. Zapamtite, muškarac će se prema vama uvijek ponašati onako kako mu vi dozvolite, a ako mu dozvolite da vas iskoristi i bude sa vama samo jednu noć, on će to sigurno uraditi. 

Ako ste jednom nasjeli na takvo ponašanje, nemojte drugi put. Nemojte dozvoliti da vas osjećanja preplave, budite pažljivi i budni. Razmišljajte svojom glavom i tada ćete moći lako razlikovati ženskaroša od pristojnog muškarca i izbjeći d upadnete u njegovu pažljivo ispletenu mrežu.

Pokreće Blogger.