Zašto su mnogi muškarci sa 20 zreliji nego neki sa 50 - Jedna osobina ih razlikuje

Koje su to kvalitete koje pravi muškarac treba da posjeduje i kako izgleda pravi muškarac je pitanje koje muči mnoge. 


U suštini svi zaboravljaju na jednu jako važnu stvari jer misle da to nema nikakve veze sa zrelošću. Mnogi su mišljenja da su finansijska sigurnost, fizički izgled, godine ili broj žena koje je muškarac imao ono što ga čini pravim muškarcem. 

Iako sve ovo izgleda jako primamljivo, ništa od toga nije ono što ga čini zrelim muškarcem. Godine u sištini nemaju nikakve veze sa zrelošću. Godine su samo brojka iako mnogi vjeruju da su ljudi u godinama zreliji i mudriji. 



Sa godinama možemo dobiti neprocjenjivo iskustvo, ali da bi nešto postigao u životu moramo se jako truditi. Pravi muškarac se ne rađa, to je izbor koji svaki muškarac treba da napravi. Zreo muškarac bira odgovornost, a to je zapravo najvažnija kvaliteta koju jedan muškarac može da ima. 

Svaki muškarac bi trebao na sebe preuzeti odgovornost za svoju porodicu, svoju ženu i djecu. On je takođe odgovoran za posao koji obavlja i svaki svoj zadatak shvata ozbiljno i sa odgovornošću, a takvog muškarca svi poštuju i cijene. 



Mnogi muškarci su zreliji sa 20, dok su drugi i sa 50 nezreli. Razlika između njih je što zrela osoba preuzima odgovornost na sebe dok nezrela odgovornost prebacuje na druge. Zreo muškarac radi i zarađuje. On se trudi da ostvari svoje ciljeve i ne traži izgovore. Nezreo muškarac sjedi i čeka da ga neko pozove i ponudi mu neki posao ili bolju priliku. 

U suštini sve je do muškarca i izbora koji napravi. Ne postoje način da sazrijete i postanete uspješni preko noći. Morate biti u stanju preuzeti odgovornost za sebe i svoj život i to je glavna razlika između zrelog i nezrelog muškarca.

Pokreće Blogger.