Za neke ljude se vrijedi boriti za neke ne: Da li je moguće popraviti vezu i vratiti ljubav nakon nevjere

Potrebno je mnogo snage da se oprosti nevjera, znam to iz ličnog iskustva. 


Kada vas neko prevari, kada vas povrijedi i slomi vam srce teško je biti objektivan i sagledati stvari iz drugog ugla. Jedino što osjećate u tom trenutku je da je vaše povjerenje nestalo, a srce slomljeno na milion dijelova. 

Istina je da se veza može oporaviti nakon nevjere, možete dati drugu šansu svom partneru, ali je potrebno i mnogo vremena da se obnovi izgubljena ljubav i vrati povjerenje. Popraviti vezu nakon nevjere je dug proces, ali nije nemoguć. 



Problemi sa povjerenjem mogu biti duboko ukorijenjeni i ponekad ih je teško prevazići, ali ono što morate imati na umu i o čemu morate dobro razmisliti je da li se vrijedi boriti za tu osobu i vašu vezu. Moj suprug i ja nismo bili intimni skoro godinu dana od kada sam saznala da me prevario. 

Imali smo divnu porodicu, ali moje srce je bilo toliko slomljeno da jednostavno nisam mogla biti intimna sa njim ponovo. Stalno sam se pitala kako je ta veza počela i da li sam ja nekako nekim svojim postupcima otjerala svog muža u zagrljaj druge žene. 



Međutim, odlučila sam da njegova nevjera neće da definiše mene i naš brak Odlučila sam da se borim da održim svoj brak i svoju porodicu jer sam bila sigurna da me moj muž voli i da je njegova afera bila samo greška. Znala sam da je moj brak vrijedan borbe i da su ljudi koje volite i do kojih vam je stalo vrijedni da se borite za njih. 

Biti prevaren i pokušati oprostiti životnom partneru za njegovu nevjeru može imati različite efekte na različite ljude, ali jedna stvar je sigurna, nikada nije lako nositi se sa nevjerom, ali ako imate dovoljno snage i volje možete obnoviti vezu i vratiti ljubav i povjerenje u svoj brak.

Pokreće Blogger.