Otvoreno pismo žene svom mužu: Svaka tvoja ružna riječ je pravila sve veći jaz između nas

Ne znam odakle se pojavio taj tvoj problem sa povjerenjem i zašto misliš da bi svaki muškarac sa kojim razgovaram mogao biti tvoja zamjena. 


Zašto misliš da krijem stvari od tebe i zašto u svakom mom potezu pokušavaš da nađeš nešto što ne postoji? Zašto si počeo toliko da sumnjaš u moju ljubav prema tebi umjesto da me obasipaš svojom ljubavlju i budeš siguran da niko ne može zauzeti tvoje mjesto. 

Svakom svojom grubom riječi me samo povrijeđuješ i odguruješ od sebe. Svaka tvoja ružna riječ samo pravi sve veći jaz između nas. Zašto mi ne vjeruješ kada ti kažem da pričam na telefon sa svojom prijateljicom? Zašto tražiš svaki put da provjeravaš moj telefon da vidiš sa kim sa razgovarala? 



Ne želim da ti pokažem svoju listu poziva, a znaš li zbog čeka? Jer želim da mi vjeruješ. Želim da mi vjeruješ jer znam da nisam uradila ništa pogrešno. Da sam kriva priznala bih, ali ako nisam kriva ne traži od mene da ti priznam krivicu. 

Tvoje nepovjerenje me jako muči i ne želim se više osjećati napadnutom. Ne želim više da rasčišćavam svaki nesorazum sa tobom zbog toga što mi ne vjeruješ. Znam da niko neće zauzeti tvoje mjesto u mom srcu i to bi trebalo da ti bude dovoljno da mi vjeruješ. 



Nikada prije nisi bio takav, a ja ne želim biti sa nekim ko će stalno sumnjati u mene iako za to nema nikakvog razloga. Znam da ponovo možemo biti srećni i vratiti ljubav u naš brak samo kada bi se ti oslobodio tog svog nepovjerenje. 

Sve što radim za tebe radim iz ljubavi i znaj da ću te uvijek voljeti samo nemoj da sumnjaš u mene. Molim te nemoj da sumnjaš u moju ljubav i znaj da tvoja sumnja nema osnove. Ja nisam lopov. Nije kriminalac. I kada me tako gledaš sve vreme, to me jako boli. 

Ponekad se pitam da li je jedini razlog zbog kojeg si me oženio da me povrijeđujeđ. Molim te razmisli malo o svemu i ne dozvoli da naša ljubav nestane. Ja ću uvijek biti tu i čekaću te. Nadam se da ćeš uskoro pobijediti svoju nesigurnost i ponovo biti onaj stari koga neizmerno volim i koji je mene jednom neizmjerno volio.

Pokreće Blogger.