Reci mi šta jedeš i reći ću ti kakav si - Ljubitelji voća su radoznale, ambiciozne i odlučne osobe

Stručnjaci ističi da hrana koju neka osoba voli da jede može otkriti karakter osobe. 


Ako počnu da se javljaju promjene u izboru hrane kod neke osobe to može pokazati da se i u drugim područima života te osobe dešavaju promjene. Naše odluke i postupci se mogu promjeniti u zavisnosti od hrane koju jedemo, a stručnjaci su ljude podijelili u nekoliko kategorija na osnovu prehrambenih sklonosti. 

1. Ljubitelji mliječnih proizvoda; Smatra su da su osobe koje vole mliječne proizvode veoma ranjive, cijene udobnost i traže pažnju. Prva hrana koju osoba dobija po rođenju je mlijeko. Kada majka hrani svoje dijete majčinim mlijekom pruža mu svoju naklonost, brigu i osjećaj sigurnosti. 



Osobe koje radije biraju fermentirane mliječne proizvode su aktivne, nezavisne i imaju liderske sposobnosti. 2. Ljubitelji voća i povrća; Stručnjaci sitiču da su osobe koje su ljubitelji voća i povrća radoznale, odlučne i ambiciozne. 

One uvijek pronalaze kompromis i postižu svoje ciljeve. Ljubitelji voća su vrlo znatiželjni, druželjubivi, taktični, ali u isto vrijeme vole se svađati, važno im je da oni oko njih razumiju, cijene život i znaju uživati u njemu. 



3. Ljubitelji mesa; Osobe koje vole meso su većinom velikodušne, temperamentne i strastvene. Takođe su aktivne, nezavisne i ambiciozne. Vole slobodu i njihov život je često pun uspona i padova. 4. Ljubitelji ribe; Osobe koje vole jesti ribu su mirne, uravnotežene i taktične. 

Ne žele nikoga uvrijediti pa će mnogo toga izdržati samo kako ne bi povrijedili nečija osjećanja. Vjerni su prijatelji i grade jake porodične veze. Mnogi ih smatraju previše dosadnim iako zapravo mogu biti jako zanimljivi kada su bliski sa nekim. 

5. Ljubitelji slatkiša; Osobe koje vole slatkiše su vesele, otvorene i sa njima je jako ugodno komunicirati. Sentimentalni su , nježni, dobrodušni i veoma ranjivi. Vole ugađati drugima, ali se često razočaraju u ljude. Jako su dobre radne kolege,a li se u timu mogu osjećati necijenjeno. Sve svoje emocionalne probleme liječe sladoledom, čokoladom i drugim slatkišima.

Pokreće Blogger.