Ako želiš biti srećna učini sebe centrom svog svijeta ne muškaraca - 3 savjeta za sve žene

Žene su mnogo osjećajnije od muškaraca i često se mnogo više posvećuju vezi od njih. 


Često žene u želji da zadrže muškarca pored sebe čine sve kako bi mu ugodile i naprave od njega centar svog svijeta, što ne bi trebale. Žena ne bi smjela dozvoliti da se cijeli njen svijet vrti samo oko muškarca, a evo i zašto. 

1. Muškarci to brzo prestanu cijeniti; Ako muškarac pokaže pažnju i naklonost prema ženi, ona će mu uzvratiti često i više nego što bi trebala. Žena počinje raditi sve da bi ugodile muškarcu, obasipa ga pažnjom i nježnosti na koju se on vremenom navikne i prestane je cijeniti. 



Njemu ta pažnja i ljubav postaju uobičajena stvar i vremenom počinje da je shvata zdravo za gotovo i kao nešto što se podrazumjeva. Vremenom žena daje sve više sebe u vezi, a ne dobija ništa zauzvrat. 2. Osjećaj nejednakosti; Žena bi trebala da pruža ljubav i pažnju muškarcu u onoj mjeri u kojoj ona tu istu pažnju i ljubav dobija od njega. Ni više ni manje. 

U suprotnom se javlja neravnoteža gdje žena samo daje, a ne dobija ništa zauzvrat. Muškarac se navikne da samo dobija ljubav, a žena da samo daje. 3. Danas je tu, sutra će otići kod druge; Ovo bi mogao biti glavni razlog zašto žena ne bi trebala učiniti muškarca centrom svog svijeta.



Ako žena to učini, može postati dosadna i nezanimljiva muškarcu i samo je pitanje trenutka kada bi on mogao otići drugoj. I ne možete učiniti ništa po tom pitanju. Ostajete da patite u svojoj samoći jer ste se odrekli svega zbog muškarca koji to nije znao da cijeni. 

Ako žena ne želi da joj se to dogodi uvijek treba prvo da misli na sebe i da stavi sebe na prvo mjesto. Tako će pokazati da poštuje sebe i muškarac će je više cijeniti i poštovati.

Pokreće Blogger.