Iz ugla jedne žene: Sve dođe i prođe tako i loši dani ne mogu trajati zauvijek - Zapamti to

Zapamtite, loši dani ne mogu trajati zauvijek. Oni dođu i prođu jednako kao i dobri dani. 


Loši dani nam dolaze kako bi nam dali do znanja koliko smo zapravo mali i da sve ono što imamo možemo izgubiti u jednom trenutku. Oni nam daju do znanja kako se sve lako može promijeniti i da mi na to ne možemo uticati. 

Ono što je jako važno je kako se vi osjećate kada dođu ti loši dani. Važno je da ih prihvatite i ako želite plakati, plačite. Ako želite vrištati, vrištite. Ako želite razgovarati sa nekim, reazgovarajte, ako ne želite i to je u redu. 



Ono što nikako ne smijete raditi je zadržavati bol u sebi jer kada eksplodira mogao bi vas slomiti. Borite se protiv svoje boli i nemojte dozvoliti da vlada vama. Sasvim je u redu ako želite biti sami, u redu je ako osjećate da se cijeli vaš svijet raspada, ali ne zaboravite da te stvari neće trajati vječno. 

Iako neke stvari više nikada neće biti iste prihvatite ih i zapamtite da sve što imate može da se promijeni u sekundi. Loše stvari su tu da nas nauče da budemo skromni, uče nas da poštujemo život i budemo zahvalni na njemu. 



Zapamtite da iza kiše uvijek dolazi Sunce i da koliko god se u nekom trenutku osjećali loše i dezorijentisano, to neće trajati vječno. Nemojte biti previše zabrinuti jer ovo nije ni prvi ni poslednji put da se život poigrava sa vama. 

Ovakvih treutaka će biti još mnogo u vašem životu i oni će vam pomoći da sazrijete kao osoba. Zato pokušajte da u svakom lošem danu nađete nešto pozitivno. Nađite jednu pozitivnu stvar koja bi mogla taj vaš loš dan učiniti boljim. To ne mora biti ništa veliko. 

Može biti samo jedan nježna osmijeh stranucu i jedno iskreno hvala. Uvijek se trudite da tražite pozitivne stvari u negativnim ako želite ponovo biti srećni. Ponekad nam je potrebno da budemo slomljeni i povrijeđeni kako bismo naučili cijeniti neke stvari i kako bismo mogli prepoznati prave blagoslove kada se pojave. 

Budite svjesni da su loši dani tu da nas nauče lekciju, da nam pokažu da bez obzira na bogatstvo i moć koje posjedujemo mi smo tako mali kao i svako ljudnko biće na zemlji. Novac vas možda može usrećiti na neki način, ali prava sreća je zadovoljan osmijeh na licu vašeg djeteta. 

U životu su važne male stvari zato naučite da ih cijenite. Te nježne ruke vašeg djeteta oko vašeg vrata su najskuplji nakit koji ćete ikada nositi. Naučite cijeniti ljude, oprostiti i dati drugu šansu, ali im nemojte dozvoliti da vas prave budalom. Radite ono što volite, što vas usrećuje i nikada ne skidajte osmijeh sa svog lica i u dobrim i u lošim danima.

Pokreće Blogger.