Ženska pravila u vezi koja mnogi muškarci ignorišu i ne žele prihvatiti - Zapažanja psihologa

Dvije osobe mogu graditi dobar odnos i jaku vezu samo ako su spremne da se stalno razvijaju i zajedno napreduju. 


Mnogi muškarci nisu spremni da se razvijau i rastu, već žele da ih se prihvati takvima kakvi jesu što često može dovesti do sukoba u vezi. Kada prihvatate nekoga ko se ne želi mijenjati takvog kakav jeste znači da ćete u većini slučajeva biti prisiljeni mijenjati sebe. 

Zbog toga mnoge žene žrtvuju neka svoja načela i pravila u želji da ugode muškarcu. 1. Lične granice; Kršenje ličnih granica se najčešće dešava već na početku veze kada se muškarac bukvalno nameće i želi svaku sekundu provoditi sa svojom partnerkom. 



Takođe, muškarci često pokušavaju nametnuti neko svoje mišljenje i svoje stavove te primjećuju kada je žena nezadovoljna istima i ne želi ih prihvatiti. Smatraju da ako su u vezi da njihova partneraka mora da prihvati njihove stavove. 

Često neki muškarci misle samo na sebe, ne vidi granice koje je postavila njihova partnerka i ne želi da ih poštuje. 2. Spontanost; Često žene svijet oko sebe doživljavaju drugačije od muškaraca. Muškarci se uglavnom vode logikom, dok se žene vode emocijama zbog čega su mnogo spontanije od muškaraca. 



Žene su u stanju u jednoj sekundi promijeniti svoje raspoloženje, interesovanja ili poslovne planove, a muškarci se sa tim ne mogu lako pomiriti.  Muškarci i žene na različit načim pristupaju rješavanju problema. 

I dok je ženama za neke stvari potrebno mnogo manje vremena da ih riješe, muškarci zbog svog načina razmišljanja na iste stvari mogu potrošiti duplo više vremena od žena. Spontanost koju žene posjeduju im omogućava da se lakše nose sa više stvari u isto vrijeme i da rješavaju više problema odjednom  bez nekih većih poteškoća.. 

Ovo je često stvar sa kojom se muškarci teško mire, a koja bi im mogla promijeniti i olakšati život ukoliko se pomire sa njom. 3. Odnos sa majkom; I poslednja stvar sa kojom se muškarci teško mire je ženina komunikacija sa majkom koja im često ne odgovara. 

Žene imaju posebnu vezi i poseban odnos sa svojim majkama i komunikacija sa njima im je jako važna. Muškarci se često plaše da će se njihova žena žaliti svojoj majci na njih iza njegovih leđa, zbog čega najčešće osuđuju svakodnevnu komunikaciju svoje drage sa njenom majkom. 

Često sumnjaju u nešto čak i kada nemaju nikakvog osnova za sumnju i zaboravljaju da svojim sumnjama samo bude negativna osjećanja koja neće donijeti ništa dobro njihovoj vezi. Sumnje bi mogle samo izazvati nepotrebne rasprave i svađe koje mogu samo naštetiti njihovom odnosu i poljuljati vezu za koju su se toliko trudili da je izgrade.

Pokreće Blogger.