Zašto bi žena trebala napraviti prvi korak u vezi, a ne čekati muškarca - Osho predivno objasnio

Svi misle da muškarac treba uvijek da preuzme inicijativu i napravi prvi korak. 


Ljudi treba da budu otvoreni u vezi i ljubavi, a najvažnija strav koja je potrebna su obostrana osjećanja. Mnogu misle da muškarac treba napraviti prvi korak, a šta ako se muškarac sviđa ženi, ali se plaši preuzeti inicijativu? 

Mnogi muškarci se čak, kada žena pokaže inicijativu, ponašaju hladno i ravnodušno. Najčešći razlog tome je što muškarci žele dokazatio svoju muškost time što prave prvi korak. Takođe, mnogi muškarci izgube interes za ženu ako ona pokaže inicijativu i prva priđe muškarcu. 



Ali, ako se muškarac zaista sviđa ženi zašto onda ona ne bi trebala napraviti prvi korak. Time to se isključivo od muškaraca očekuje da naprave prvi korak njihov odnos se čini nejednakim od samog početka. 

Od žene se očekuje da ostane pasivna, a često i da skriva svoja osjećanja prema muškarcu. Osho ima jedan divan citat koji govori o tome zašto žena ne bi trebal ačćekati da muškarac napravi prvi korak, već treba preuzeti inicijativu. 



"Zapravo, nema razloga zašto bi žena čekala na inicijativu muškarca. Ako je žena zaljubljena, trebala bi učiniti prvi korak; ako muškarac nije odgovorio, ne bi se trebala osjećati poniženo. Ovo će ih izjednačiti. Takve manje promjene omogućit će oslobađanje žene." 

Na ovaj način žena će bar znati na čemu je, a bude li čekala da muškarac koji joj se sviđa napravi prvi korak, možda nikada ne sazna da li on i kakva osjećanja gali prema njoj.

Pokreće Blogger.