U stanju je zaplakati samo da privuče pažnju: Kako već na početku veze prepoznati manipulatora

Osobe koje su sklone manipulisanju su jako spretne u svojim radnjama da je ponekad jako teško prepoznati ih odmah u startu. 


Međutim, ukoliko obratite pažnju na neke znakove, možete prepoznati manipulatora već na samom početku veze i izbjeći da upadnete u njegovu mrežu laži i manipulacija. 1. Ne poštuje lične granice; Posmatrajte kako se ponaša prema vama. 

Da li vam sjedi previše bližu, koje teme bira za razgovor, da li vas dodiruje? Manipulatori će svjesno kršiti vaše lične granice i ulaziti u vaš lični prostor, čak i ako mu jasno dajete do znanja da vam se to ne sviđa. 2. Daje vam prviše komplimenata; Komplimenti jesu lijepi, ali su oni glavni alat manipulatora. 



Može vam reći kako je oduvijek sanjao da pored sebe ima ženu poput vas samo kako bi zadobio vašu naklonost. Kada uspije da zadobije vašu naklonost biće mu lakše nastaviti sa svojim manipulacijama. 3. Kuje planove za budućnost; Manipulatori imaju naviku da odmah na početku veze razgovaraju o tome kako ćete živjeti zajedno do kraja života, bez obzira što vas još uvijek i ne poznaje dobro. 

Žene koje imaju nisko samopoštovanje su posebno ranjive jer ih manipulatori mogu kupiti laskanjem i slatkim riječima. 4. Ponašanje; Ako analizirate njegovo ponašanje moći ćete jasno vidjeti kako u određenim situacijama glumi i ne ponaša se prirodno. 



5. Čudan pogled; Nemojte se iznenaditi ako primjetite da vas u nekim trenucima posmatra kao kada zvijer posmatra svoj plijen. To ponekad zaista jeste tako i manipulator vas često može gledati kao svoj plijen. 6. Izigrava žrtvu; On bi mogao izigravati žrtvu i govoriti kako je najnesretnija osoba na svijetu kako bi kod vas probudio sažaljenje i učinio da se brže zaljubite u njega. 

7. Prebacuje krivicu na druge; Svi su krivi za njegove probleme osim njega. Govoriće vam kako je njegova bivša bila loša, kako je njegov šev gad i kako ga svi samo iskorištavaju. Manipulator smatra da je samo njegovo mišljenje ispravno i pravedno. 8. Ponaša se nezrelo; Umjesto emocionalne zrelosti, manipulaor će pokazati djetinjasto ponašanje. Može biti poput djeteta pa čak i zaplakati kako bi privukao pažnju na sebe.

Pokreće Blogger.