Zrele godine imaju mnoge prednosti - Ali niko ne priča o neugodnim promjenama koje dolaze

Malo ko razmišlja o tome kakve promjene će nam se desiti kada dođemo u zrele godine i kada više ne budemo onako mladi kao što smo bili nekada. 


Zašto nikome nije palo na pamet da nama, jučerašnjim adolescentima, na lijep način objasni kakve će nam se promjene desiti kada napustimo to poletno mladalačko doba i uplovimo u ozbiljne i zrele godine? Da, zrele godine imaju brojne prednosti. 

Postajemo ozbiljniji i odgovorniji, ali niko ne govori o onim neugodnim promjenama sa kojima trebamo da se suočimo. San; San je jako važan za svaku dob, ali kada dođete u zrele godine san će vam biti potrebniji nego ikada. Morate dobro spavati u suprotnom nećete biti u stanju da se izborite sa brojnim obavezama koje svaki dan nosi sa sobom. 



Izgled; Kako starimo ne mijenjamo se samo iznutra, već i izvana. Naša kosa počinje da sijedi, a koža gubisvoju elastičnost i blistavost. Mnogi muškarci će ostati bez svake dlake na svojoj glavi što će za mnoge od njih, posebno one koji su imali bujnu i gustu kosu u mladosti, biti poražavajuće. 

Mnoge žene više neće moći uči u one divne haljine koje su nekada nosile sa velikim zadovoljstvom, a takođe, mnoge će se morati odreći i cipela sa visokim potpeticama koje su toliko obožavale. Tolerancija; Kako godine prolaze vaš prag tolerancije će se pomjerati. 



Doći će period kada više nećete biti u stanju trpiti neke stvari kao i neke ljude. Iako ovo može biti i pozitivna strana starenja, mnogima je teško to prihvatiti i nositi se sa tim. Zabava; Možda ste u mladosti bili onaj tip osobe koji je bio u stanju zabavljati se do jutarnjih sati i otići na posao veseli i raspoloženi kao da ste spavali cijelu noć, u zrelim godinama to sebi nećete moći priuštiti. 

Vaš vid zabave će se sa godinama promijeniti i nemojte se iznenaditi ako u jednom momentu shvatite kako je baštovanstvao postalo vaša najbolja zabava i metoda za opuštanje i relaksaciju.

Pokreće Blogger.