Prijateljice često znaju više o nama od muža - Prednosti ženskog prijateljstava u odnosu na vezu

Skoro svaka žena ima onu jednu prijateljicu kojoj može reći apsolutno sve i koja o njoj zna više čak i od njenog partnera. 


Mnoge žene tek sa godinama počnu više cijeniti svoja ženska prijateljstva i mnoge se kaju što neka dobra prijateljstva nisu sačuvala kada su osnovale porodicu i udale se. Ženska prijateljstva imaju brojne prednosta, a u nastavku pročitajte koje. 

1. Neka ženska prijateljstva su jača od ljubavnih veza; Postoje žene koje tokom svog života promjene nekoliko partnera pa i muževa, ali ostaju odane svojim prijateljima. Mnoge žene održavaju svoja prijateljstva od djetinjstva i mnogo se trude da ta prijateljstva traju. 

 


2. Postoje stvari koje ne možete reći svom mužu, ali možete prijatejici; Što ste stariji bićete srećniji što imate jednu poravu prijateljicu pored sebe kojoj možete reći apsolutno sve. Iako muž i žena ne bi trebali skrivati ništa jedno od drugog, postoje neke sitnice koje vaš muž ne mora znati. 

Na primjer, kada vam se osmijehne zgodni komšija ili kada vam vaš šef uputi kompliment. 3. Jako je važno održavati prijateljske veze, jer ukoliko neke stvari u vašem braku ne kerenu kako treba, uvijek imate kome da se obratite za pomoć. 



U redu je da vi i vaš muž imate zajedničke prijatelje, ali je jako važno da imate svoje prijatelje. 4. Koliko god se trudili, neke ženske probleme muškarci ne mogu razumjeti; Ne možete razgovarati sa svojim mužem o različitim nijansama ruža različitih kozmetičkih marki. 

Osim ako nije stručnjak za kozmetiku. Postoje neke stvari u kojima samo žene mogu razumjeti žene. 5. Jako je važno imati prijatelje koji su stariji od vas; Kada imate prijateljicu koja je starija od vas uvijek imate nekoga ko će vam dati dobar savjet kada vam zatreba, a ko ima više životnog iskustva od vas. 

U ovakvim prijateljstvima možete naučiti mnogo toga. 6. Ne treba izbjegavati lijepe žene; Mnoge žene se boje komunicirati sa lijepim ženama jer u njima vide konkurenciju. Među svojim prijateljicama imam mnogo lijepih žena i nikada u njima nisam vidjela konkurenciju niti sam se takmičila sa njima, ali sam od njih uvijek dobila neki koristan savjet za ljepotu. 

7. Treba biti dobar primjer mlađim djevojkama; Svaka žena bi trebala biti prijateljski nastrojena prema mlađim pripadnicama ženskog pola. Njima je potreban uzor, neko na koga će se ugledati i ko će ih posavjetovati kada je to potrebno. 

8. Postoji jedna jako važna stva u kojoj se žene trebaju međusobno pomagati i podržavati, a to je rođenje djeteta. Mnogi muškarci nisu spremni preuzeti odgovornosti koje dolaze sa roditeljstvom pa je ženi u takvim situacijama jako važna pomoć i podrška majke, svekrve, kume ili prijateljice. 

Jako je važno razvijati i održavato dobre odnose sa ženama iz okruženja. 9. Sa ženama je lakše komunicirati; Žene su uglavno vrlo otvorene i jasne u svojim namjerama i komunikacija sa njima je mnogo lakša. 

10. Žene ne bi trebale biti jedna drugoj suparnice već podrška. One moraju biti solidarne i zajedno polako ali sigurno mijenjati svijet. Suparništvo između žena može biti taktički korisni, ali ne i strateški.

Pokreće Blogger.