Poljubac od 6 sekundi bi mogao biti ključan za poboljšanje veze - Objašnjava poznati psiholog

Ako upitate bilo koji srećan par kako su uspjeli održati svoj brak srećnim, reći će vam da je za to potrebno mnogo truda. 


Normalno je da se vremenom odnos u vezi mijenja uključujući i osjećanja između supružnika. Jedan od načina kako ljubav održati živom je obratiti pažnju na to kako ljubite svog partnera. Kada ste dugo zajedno poljubci mogu postati sve kraći. 

Stručnjaci s Gottman Instituta predlažu da se ti brzi poljupci pretvore u poljubce od 6 sekundi. Produženje poljubca na 6 sekundi bi moglo biti ključno za bolji odnos u paru ističe Kari Rusnak, certifikovani Gottmanov terapeut. 



Prema riječima dr. Johna Gottmana, poznatog psihologa i osnivača Gottman instituta, šest sekundi je dovoljno da se uspostavi trenutak povezanosti sa partnerom. Omogućava vama i vašem partneru da na trenutak zastanete i fokusirate se jedno na drugo. Ne morate svakodnevno razgovarati i rješavati probleme. 

Dovoljno je da se na trenutak povežete sa svojim partnerom i osjetite bliskost. Poljupcem od šest sekundi ćete ispuniti mnoge potrebe između partnera u vrlo kratkom vremenu. Terapeut Kari Rusnak navodi da produženje poljupca ima brojne prednosti. 



Uključuje izgradnju veze, uvažavanje i zadovoljavanje fizičke intimnosti. Kada se poljubite sa partnerom pojačava se naklonost, divljenje i to takođe doprinosi poboljšanju vašeg emocionalnog stanja. Takođe, poljupci su odlični u borbi protiv stresa. 

Može umiriti vas i vašeg partnera te povećati oksitocin, hormon ljubavi. Ako želite pozitivne načine da poboljšate vašu vezu možete početi tako što ćete poljubac od šest sekundi pretvoriti u naviku. To je jedan od načina koji oduzima najmanje vremena, a koji zaista funkcioniše.

Pokreće Blogger.