Prestani razmišljati o bivšem, vaša veza je gotova: Zašto nam je teško prihvatiti kraj i krenuti dalje

Bol uzrokovana raskidom može uzrokovati velike promjene u načinu na koji osoba komunicira sa dugim ljudima. 


Često, kada smo ostavljeni ne možemo izbaciti svog bivšeg iz glave te se pitamo šta je to što je moglo doveti do razkida i da li je mogle nešto da se učini drugačije. Ponekad previše idealizujemo partnera i često čak preuveličavamo svoja osjećanja prema njemu pa nam je iz tog razloga teško izbaciti ga iz glave. 

Još jedan od razloga zašto nam je teško prihvatiti karaj je nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja. Često se plašimo da nećemo moći naći partnera koji će nam odgovarati pa svakog sledećeg upoređujemo sa bivšim. 



Kako prihvatiti kraj i nastavidi dalje? Glavni korak koji trebate poduzeti kada želite prestati razmišljati o svom bivšem partneru nije fokusiranje na njega već na sebe. Znamo da to ponekad neće biti lako jer često nismo u mogućnosti kontrolisati sjećanja koja iznenada naviru i tjeraju nas da se osjećamo loše. 

Prihvatanje da je vezi došao kraj je najvažnija stvar koju trebamo učiniti. Važno je biti u stanju svoju pažnju preusmjeriti na nešto drugo, možda karijeru ili hobije. Takođe, morate izbjegavati ostajati kod kuće sami. To ne znači da ne trebate odvojiti malo vremena kako biste u miru tugovali, ali to vam ne smije preći u naviku. 



Shvatite da se nije sve zarvšilo i nestalo kada ste prekinuli vezu. Vaš život se nastavlja i poslije. Izađite i zabavljajte se sa svojim prijateljima i porodicom. Radite stvari koje vas čine srećnima. Nemojte se pitati šta je pošlo po zlu. Možda niste vi krivi, možda je samo ljubav vašeg partnera prema vama nestala.

Njegujte svoje samopouzdanje i sjetite se da ste jedinstvena i posebna osoba. Ponovo otkrijte svoje talente i strasti koje ste zapostavili. U ovakvim slučajevima je jako važno da imate nekoga ko će vas podržati. Potrežite podršku u svojim prijateljima i porodici i vidjećete kako ćete za kratko vrijeme ponovo biti srećni i opušteni.

Pokreće Blogger.