"Ne želim ostaviti svog muža, ali ne želim izgubiti ni ljubavnika": Psiholog mudro savjetuje

"Moj muž je otišao da radi u inostranstvo i ja bih se uskoro trebala preseliti kod njega. Ispočetka sam se radovala preseljenju u drugu zemlju, ali sada se dvoumim. 


Prije nekog vremena sam stupila u kontakt sa jednim starim prijateljem sa kojim sam se upustila u ljubavnu aferu. Sada sam udilemi. Ne želim ostaviti svog muža zbog njega, ali isto tako ne želim izgubiti svog ljubavnika. 

Imam 27 godina i osjećam da toliko toga propuštam čekajući svog muža svaki put da se vrati. Ne znam šta da radim, molim vas pomozite mi." Psiholohg odgovara: Pretpostavljam da ste se vrlo mladi vjenčali i da ste sada shvatili da vaš muž nije osoba pored koje želite ostariti. 



Ili su osjećanja prema vašem mužu isčezla usljed razdvojenosti. Morate dobro razmisliti o osjećanjima koja gajite prema svom ljubavniku. Da li su ona iskrena ili vam je vaš ljubavnik poslužio samo kao neko ko će popuniti emocionalnu prazninu koja je nastala usljed razdvojenosti sa vašim mužem.

Razmislite o tome šta vas je navelo na aferu i koje misli i osjećanja vas obuzimaju zbog toga. Zašto je došlo do nesloge sa vašim mužem i da li se vi u stvari možda samo plašite da ćete ostati sami? Možda je ulazak u aferu bio samo bijeg od problema koje imate sa svojim mužem. 



Možda bi bilo dobro da razgovarate o svemu sa svojim mužem i otvoreno mu kažete šta vas muči i kako se osjećate. Takođe, možda bi bilo dobro da neko vrijeme budete sami, bez tereta i obaveza kako biste zaista shvatili šta je to što želite od života. 

Vidim da ne spominjete djecu, pa pretpostavljam da ih još uvijek nemate što u velikoj mjeri olakšava stvar. Zapamtite da ste vi i vaša sreća najvažniji u cijeloj ovoj situiaciji i svakako vam savjetujem da potražite stručnu pomoć.

Pokreće Blogger.