Više razvoda se desi iz principa nego zbog varanja - I najjači brakovi bi mogli pući iz 2 razloga

Magistar psihologije Anastasia Vertinskaya je istakla da postoje samo dva razloga koji su u 90% slučajeva glavni krivci za razvod braka. 


Prema njenim riječima ako se ova dva razloga pojave u braku i, na prvi pogled, najjači brakovi bi mogli pući. Ona ističe da su na prvom mjestu svađe na osnovu svakodnevnog života. Mnogi misle da su te svakodnevne trzavice besmislene, ali prljavo posuđe, neoprano rublje i podovi mogu i te kako dovesti do razvoda. 

Kako se boriti sa tim? Jako je važno da parovi odmah na početku svoje veze ustanove i raspodjele svoje porodične obaveze i odrete odgovornosti. Činjenica je da nas ne uče u školi kako bi se trebali ponašati u braku i kako održati skladan bračni odnos. 



Sledeći razlog koji u mnogim slučajevima dovodi do razvoda je nevjera. Ovde se ne radi isključivo o fizičkoj nevjeri gdje je jedan od partnera prevario drugog. Emocionalna nevjera je postala mnogo učestalija od fizičke i ima veliki uticaj na skladan odnos supružnika u braku. 

Na pitanje da li ima smisla održavati takav odnos za koji se smatra da nema budućnosti ona je odlučno odgovorila da treba. Prema njenim riječima to je odlična prilika da počnete ispočetka i ponovo napravite nešto lijepo sa svojim partnerom. 



Svako od nas ima svoj način ponašanja i većina parova nesvjesno ponavlja isti scenario. Ako odlučite pomoći sebi možete spasiti svoju porodicu i imati harmoničan bračni život. Uvijek ima smisla održavati brak i vezu, čak i kada se nađe u kriznim situacijama. 

Prema njenim riječima danas se više parova razvodi iz inata i principa nego zbog nekih realnih razloga koji često nemaju nikakve veze sa partnerom.

Pokreće Blogger.