Ljubav nije vječita borba "ko je u pravu" - 4 načina kako možda nesvjesno vrijeđate muškarca

Mnoge žene su u stanju poniziti svog muškarca, a da toga ponekad nisu ni svjesne. 


U stanju su, čak i najjačeg muškarca izbaciti iz ravnoteže svojim riječima i ponašanje. Mnoge žene često i ne shvataju kako takvim ponašanjem nanose veliku moralnu štetu svom partneru, pa mnoge ne žele ni priznati da su dijelom krive što se njihov muškarac promijenio prema njima i postao ravnodušan. 

U nastavku pročitajte kako to neke žene nesvjesno ponižavaju svoje muškarce. 1. Upoređuje ga sa bivšim; Mnoge žene ovo rade sa namjerom da motivišu svog partnera da se promijeni i da svoje nedostatke nadomjesti drugim prednostima. 



Međutim, često postižu upravo suprotan efekat. Upoređivanjem sa drugim muškarcem i stalnom kritikom ga nećete promijeniti. Pohvala je ono što muškarca motiviše na promjenu. 2. Javno vrijeđanje; Kada žena kritikuje muškarca i loše priča o njemu pred porodicom i prijateljima ili pred potpunim strancima, muškarac se osjeća neugodno i njegov nivo samopouzdanja opada. 

Uvijek je u nekoj napetosti jer nikad ne zna šta bi njegova ljepša polovina mogla sledeće da kaže. Većina žena ovo radi nesvjesno i ne shvataju koliko bola uzrokuju svom muškarcu. 3. Govori mu da je gubitnik; Kada žena konstantno kritikuje muškarca zbog zbog toga što nije bogat i uspješan, on postaje sve nesigurniji u sebe i plaši se preuzeti na sebe čak i najmanje poslove jer ne želi izazvati negativne kritike. 



Žena bi trebala svog muškarca motivisati na uspijeh i biti mu podrška, a ne od svog muškarca praviti gubitnika. 4. Borba za liderstvo; Neke žene žele voditi glavnu riječ u porodici, donositi važne odluke i govoriti muškarcu šta treba da radi. Često zaboravljaju da bi muškarac trebao biti glava porodice i bore se da preuzmu tu ulogu od njega.

Pokreće Blogger.