Dala sam mu sve a on je otišao drugoj - Psiholog otkriva zašto muškarac gubi interes za ženu

Mnoge žene se previše posvećuju muškarcima u vezi, a kada veza završi tek onda shvate da su dale previše sebe u vezi. 


Aleksandar Šakov, socijalni psiholog i stručnjak za porodične odnose je iznio svoje viđenje ovog problema. Prema njegovom mišljenju muškarac bira ženu koja je drugačija od njega. Bira mirnu i nježnu ženu kojoj je potrebna zaštita. 

On svjesno želi prmijeniti svoju okolinu i učiniti je ugodnijom kako za sebe, tako i za svoju ženu. Mnogi muškarci u tome pretjeruju pa iz najbolje namjere rade stvari koje počinju štetiti odnosima. Govore ženi šta da radi, kako da skuva ručak, kako da mi ispegla košulju i slično. 



Zena koja ima nisko samopoštovanje počinje podlijegati njegovom utisku i počinje raditi sve ono kako joj on kaže iz straha da će biti ostavljena. Mnoge žene se trude ugoditi svojim muževima što je više moguće, a pritom zaboravljaju na sebe. 

Prestvaraju se u kuharicu, dadilju, domaćicu, a zaboravljaju na ženu u sebi. Mnoge žene posvete cijeli svoj život muškarcu i nadaju se da će on to cijeniti i biti zahvalan na tome, ali događa se suprotno. Kada žena izgubi sebe, svoje granice te prestane postojati kao osoba muškarac prestaje da je primjećuje. 



On više ne vidi onu privlačnu ženu koja ga je jednom osvojila, već vidi dosadnu suprugu koja počinje da ga guši svojom željom da mu ugodi. Upravo iz ovog razloga žene koje su dale sve svojim muževima bivaju ostavljene. 

Kada muškarcu postane dosadno pored svoje žene, on će potražiti neku sa kojom će mu ponovo biti zabavno. Iz ovih razloga žena treba da vodi brigu prije svega o sebi. Treba da vodi brigu o svom izgledu, da se sređuje ne samo radi svog muža već i radi sebe. 

To će pozitivno uticati na njeno samopouzdanje i samopoštovanje. Žena mora da postavi jasne granice te da preispita sebe i svoje potrebe. Takođe, žene moraju više pažnje posvetiti proučavanju muške psihologije. 

Mnoge žene ne razumiju muškarce i žele im dati ono što one smatrjaju da im je potrebno, a zaboravljaju da muškarci i žene nemaju iste potrebe. Za zdrav i srećan odnos u braku nije potrebno iskustvo, već velika količina razumjevanja između partnera.

Pokreće Blogger.