Imaš pravo na izbor - Biraj da budeš srećan: Pozitivne afirmacije za svaki dan

Iako naše samopoštovanje ponekad može pasti, uvijek možemo kontrolisati kako se osjećamo prema sebi. 


Niko nema moć da nam to oduzme iako se ponekad možemo osjećati nisko. Vježbanjem pozitivnih afirmacija svaki dan možemo prevladati osjećaj niskog samopoštovanja. 1. Prihvatam i volim osobu kakva jesam; Samopoštovanje počinje kada počnemo voljeti i prihvatati sebe. 

Niko nije savršen i svako od nas zaslužuje da bude voljen takav kakav jeste. 2. Poštovan sam i voljen gdje god da se nalazim; Ponekad se uvjeravamo da nas je teško voljeti. Čak i sami sebi često govorimo da su određeni ljudi protiv nas.



Umjesto da razmišljate na ovaj destruktivan način, povećajte samopouzdanje shvativši koliko ste voljeni i poštovani od drugih. 3. Imam sposobnosti i talente koji me čine posebnim i jedinstvenim; Naše samopouzdanje često opada kada ne shvatamo koliko smo posebni. 

Svako od nas je jedinstven i obdaren određenim talentima i sposobnostima. 4. Dobre stvari se dešavaju u mom životu i ja ih zaslužujem; Život nam donosi dobre iloše stvari, a mi privlačimo ono što mislimo da zaslužujemo. Zato morate shvatiti da zaslužujete samo dobre stvari i one će početi da vam se dešavaju. 



5. Zahvalan sam na divnim stvarima kojima je moj život ispunjen; Promjena stava počinje sa zahvalnošću. Kad smo zahvalni za svaku divnu stvar u životu, možemo se osjećati ispunjenije. 6. Moje misli su pozitivne i ispunjene ljubavlju; Jedino mi imamo potpunu kontrolu nad našim mislima, zato je važno da biramo pozitivne misli ispunjene ljubavlju. 

7. Na svaki problem gledam kao na priliku za rast; Ne postoji problem koji se ne može riješiti bili da nađemo rješenje koje funkcioniše ili ne. Svaki problem nam daje priliku da naučimo više o sebi. 8. I kada sam sam nisam sam; Iako se ponekad možemo osjećati sami, svemir nas uvijek ukorijeni. 

Iako svemir često radi na misteriozne načine, uvijek radi na naše dobro.  9. Ja sam jedina osoba koja je odgovorna za svoj život; Naš život je naš izbor i niko nam ne može reći drugačije. Samo mi možemo odlučiti o svom životu i sreći. 

10. Nisam sebičan ako stavljam sebe na prvo mjesto; Briga o sebi se odnosi na prepoznavanje vlastitih potreba. Toje jedini način na koji možemo donijeti radost u svoj život i u živote drugih.

Pokreće Blogger.