Više ugađaj sebi, manje drugima - Mihail Labkovski o ženskoj sreći

Poznati psiholog Mihail Labkovski je otkrio koja je formula ženske sreće i sastoji se od pet jednostavnih pravila. 


Mnogi se različito odnose prema ličnosti ovog poznatog psihologa, kao i prema njegovih izjavama, međutim, njegovi savjeti nam mogu pomoći da naučimo neke jako važne stvari. Pomaže nam da naučimo više poštovati, voljeti i cijeniti sebe te da naučimo pravi način da promijenimo svoj život na bolje. 

U nastavku pročitajte koja su to pravila koja bi žene trebale poštovati ako žele biti srećne. 1. Više ugađaj sebi, manje drugima; Cijeli život se trudimo impresionirati druge. Šefove, muškarce, prijatelje i u tom silnom trudu da ugodimo drugima zaboravljamo na sebe i koliko obezvrjeđujemo sebe i svoj život zbog drugih. 



Jedina ispravna stvar je uvijek biti svoj. Dopustite drugima da vas prihvate ili ne prihvate. Trećeg nema. 2. Pokažite više sebičnosti i ravnodušnosti; Ravnodušnost je potrebno usmjeriti prema onim ljudima koji vaš život ne čine boljim i koji vas ne podstiču na poboljšanje. 

Ne biste trebali gubiti vrijeme na one koji sebe smatraju podobnim da vam dijele savjete samo zato što oni misle da biste nešto trebali napraviti onako kako oni smatraju da je ispravno. Privucite samo najbolje u svoj život. 



Okružite se ljudima koji vas podstiču na rast, koji vaš život čine boljim. 3. Zaustavite se i opustite se; Sa svakom godinom naš životni tempo se ubrzava, život postaje sve teži, a mi više nismo onako mladi kao što smo bili. Sve što trebamo učiniti jeste na trenutak zastati, zaustaviti se i opustiti se te zaboraviti na sve probleme. 

4. Oslonite se samo na sebe; Iako ponekad može biti jako teško, morate shvatiti da se možete osloniti samo na sebe. Prestanite potcjenjivati svoju snagu i pokažite samopoštovanje. To će vas natjerati da samopouzdano koračate dalje. 5. Nauči reći "NE"; Nije mali broj žena koje često rade ono što ne žele te dopuštaju drugima da im nameću svoje stavove i manipulišu sa njima. 

Nije uvijek lako reći ne. Ponekad ćemo naći hiljadu argumenata koji bi opravdali zašto nešto ne trebamo odbiti. Često se plašimo griže savjesti i ne želimo osjećati krivicu. Međutim, jako je važno znati reći "NE" i zacrtati jasne granice dopuštenog.

Pokreće Blogger.