Porodica i brak nisu mjerilo sreće - Zašto mnogi muškarci nakon 40 godina radije ostaju sami

Ako muškarac do određene dobi nije stvorio porodicu i nije dobio nasljednike, odmah se misli da mu nešto fali. 


Od muškarca se često očekuje da ima visoka primanja, da ima porodicu i djecu te da je sposoban voljeti samo jednu ženu cijeli svoj život. Mnoge žene su mišljenja da muškarac u 40im koji je sam ima neku ozbiljnu falinku. Često misle da se bez porodice muškarac ne može osjećati istinski srećno i ispunjeno. 

Muškarci su sa druge strane uvjereni da je ženi potrebniji brak nego muškarcima. Mnogi muškarci su mišljenja da ako žena ima pravo daodluči da ne želi imati djecu isto tako i muškarci imaju pravo da odluče da ne žele djecu i brak. Često možemo čuti kako žene imaju veliki uticaj na uspjeh muškarca te da su često one zaslužne što je njihov muškarac postao uspješan. 



Međutim, mnoge žene danas nisu spremne stati uz svog muškarca i pomoći mu da uspije te traže već uspješne, bogate i dobro situirane muškarce. Veliki broj slobodnih muškaraca u 40im će reći kako brak nije mjerilo sreće te da im nije potrebna žena kako bi brinula o njima i učinila ih srećnima. 

Kada ste sami nemate o čemu brinuti, brinete samo o sebi. Imate sve pod kontrolom, svi rizici su svedeni na minimum te se možete mirno fokusirati na željeni cilj. Odustajanje od porodice i djece je potpuna i namjerna odluka muškarca. 



I to je mnogo bolja opcija nego odlučiti se za očinstvo, a zatim zbog nedostatka snage ili mogućnosti, kasnije odbiti finansijski i emocionalno osigurati svoju djecu. Ako muškarac odluči da ne osnuje porodicu i nema djecu tu nema ništa nenormalno. To je njegova odluka koja treba da se poštuje. Usamljenost je za svakoga različita, a neki svjesno biraju da budu sami i uživaju u svojoj samoći.

Pokreće Blogger.