Proste riječi ne priliče jednoj dami - Prema C. Dioru svaka žena bi trebala voditi računa o 4 stvari

Christian Dior je jedan od najpoznatijih, i moglo bi se reći najvećih dizajnera prošlog vijeka. 


Modna kuća Dior se smatra sinonimom za kvalitet i dobar ukus. Dior ne čine samo lijepe haljine i elegantna odjeća, već i kozmetika i parfemi koji su jako popularni širom svijeta. Christian Dior je imao jako pozitivan stav prema ženama, ali im je takođe znao upućivati kritike bez dlake na jeziku. 

Pogledajmo čega bi se prema Christianu Dioru trebala pridržavati svaka žena. 1. Čista i uredna kosa; Kao i Coco Chanel, Christian Dior je vjerovao da je jedna od najgorih stvari koje žena može učiniti, napustiti kuću prljave i neuredne kose. Žena sebi ne smije dozvoliti da se u javnosti pojavi neuredne kose. 



Čista kosa je jedan od najupečljativijih simbola svake žene. 2. Ženstvenost; Christian Dior je vjerovao da ako u ženi nema ni malo ženstvenosti, ona se ne može smatrati damom. Ženstvenost nisu samo elegantne haljine i cipele, već i njeno ponašanje i način na koji se ophodi prema ljudima. 

Vjerujem da će se mnogi složiti da proste riječi ne priliče jednoj dami bez obzira koliko elegantno i privlačno ona izgledala. 3. Odjeća po veličini; Neuredna kosa i loše ponašanje nisu jedine stvari koje ženu čine manje ženstvenom, već je to i pogrešno odabrana odjeća. 



Žena treba da bira odjeći koja dobro pristaje njenoj figuri i koja će najbolje naglasiti njenu figuru. 4. Cipele; Christian Dior je rekao: "Pravi dokaz ženske elegancije je ono što se nosi na nogama." Christian Dior je smatrao ženske cipele neizostavnim dijelom ženstvenosti. Uredna žena ne smije napustiti kuću bez cipela iako mnoge žene danas uvijek biraju anti-ženske patike.

Pokreće Blogger.